Conveni per renovar calderes en edificis d’habitatges

Habitatge i Endesa signen un conveni per renovar calderes en edificis d’habitatges i reduir el consum energ猫tic de les llars.

La signatura del conveni s鈥檈mmarca en l鈥橢strat猫gia Catalana de Renovaci贸 Energ猫tica d鈥橢dificis (ECREE) que el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el febrer de 2014 i que actualment compta amb el suport de 76 entitats representants del sector de la renovaci贸 energ猫tica dels edificis.

Aquest mat铆, el secretari d鈥橦abitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el responsable de Nova Construcci贸 d鈥橢ndesa a Catalunya, Eduard Domingo, han signat un conveni de col路laboraci贸 per a realitzar una campanya de renovaci贸 dels equips t猫rmics en edificis d鈥檋abitatges a tot Catalunya.

Endesa facilitar脿 la instal路laci贸 de calderes m茅s eficients, amb avantatges econ貌mics per als usuaris i proposar脿 altres actuacions relatives a la efici猫ncia energ猫tica de la comunitat.

El conveni signat avui pret茅n promoure la renovaci贸 energ猫tica dels edificis d鈥檋abitatges facilitant, per part d鈥橢ndesa, la instal路laci贸 de calefacci贸 centralitzada de gas que optimitza el consum energ猫tic i la reducci贸 d鈥檈missions associades. La campanya va destinada als edificis d鈥檋abitatges que tinguin sales de calderes centralitzades per a calefacci贸 o producci贸 d鈥檃igua calenta sanit脿ria i que consumeixin combustibles diferents al gas natural o que tinguin unes instal路lacions de gas natural de m茅s de 10 anys.

L鈥檕ferta d鈥橢ndesa consisteix a fer la inversi贸 inicial necess脿ria en les sales de calderes, i el manteniment posterior (tant el preventiu com el correctiu). Tamb茅 proposar脿 altres actuacions relatives a l鈥檈fici猫ncia energ猫tica de la comunitat relacionades amb els tancaments o la il路luminaci贸, entre altres. Els usuaris podran optar a unes instal路lacions noves m茅s eficients amb una factura mensual que inclour脿 una part fixa on es repercutir脿 la inversi贸 d鈥橢ndesa, el manteniment integral i la garantia total, i una part variable que anir脿 en funci贸 del consum real de gas del seu habitatge.

L鈥橝g猫ncia de l鈥橦abitatge de Catalunya col路labora en aquest projecte facilitant la informaci贸 sobre les subvencions que gestiona i facilitant informaci贸 als usuaris sobre l鈥檈xist猫ncia de la campanya.

El projecte europeu Marie, liderat pel Departament Territori i Sostenibilitat, ha facilitat el desenvolupament d鈥檜na estrat猫gia de renovaci贸 energ猫tica dels edificis a Catalunya
ECREE s鈥檈mmarca en el projecte europeu MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Improvement), format per 23 socis de nou pa茂sos mediterranis de la Uni贸 Europea i liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Entre els principals objectius del Projecte MARIE es troba la definici贸 d’una estrat猫gia per a la millora de l’efici猫ncia energ猫tica dels edificis de l’espai MED, l’Estrat猫gia MEDBEE.

ECREE est脿 desenvolupant un programa d鈥檌nversions 2014-2020 que preveu una inversi贸 total de 1.400 milions d鈥檈uros. Durant l鈥檃ny 2014 aquest programa es composa de 13 projectes tractor, que compten amb un pressupost superior a 35 milions d鈥檈uros, i que est脿 previst que generin altres projectes vinculats, per un efecte de reacci贸 en cadena. Per generar aquest efecte es treballa amb uns eixos de treball que inclouen entre altres actuacions campanyes de promoci贸 als sectors implicats, en aquest cas els propietaris d鈥檋abitatges. Entre aquests projectes tractor es troba el de Renovaci贸 energ猫tica d鈥檈dificis d鈥檋abitatges plurifamiliars amb sistemes centralitzats de calefacci贸, tipologia en la qual s鈥檌nclouen 2.500 edificis aproximadament a Catalunya. 脡s en aquest sentit que l鈥橝g猫ncia de l鈥橦abitatge de Catalunya col路labora en la campanya d鈥檌nstal路laci贸 de calderes de gas que promou Endesa.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>