Actualitzaci贸 sobre el brot de botulisme

D鈥檃cord amb la darrera notificaci贸 rebuda de les autoritats sanit脿ries de la Rioja聽 que estan duent a terme la investigaci贸 del brot per toxina botul铆nica, s鈥檃ctualitza la informaci贸 sobre els lots de mongetes que poden estar involucrats i que s贸n els seg眉ents: L-146-16; L-151-16; L-158-16; L-168-16 i L-176-16.聽

Tal i com es va informar ahir, el resultat positiu a la pres猫ncia de toxina botul铆nica correspon a un env脿s de vidre de 400 grams de mongeta blanca cuita de la marca Bonpreu, del lot L-146-16 envasat per Hnos. Cuevas, SA per a Bonpreu SAU i amb data de consum preferent 31/12/2021.

A Catalunya, aquests productes poden haver estat distribu茂ts per Bon Preu (marca Bonpreu i IFA Eliges), Condis (marca Condis) i Aldi (marca El cultivador).

L鈥橝g猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya aconsella a les persones que tinguin a casa seva algun env脿s d鈥檃quests cinc lots que s鈥檃bstinguin de consumir-los o que els retornin als corresponents punts de venda, aix铆 com, en cas de qualsevol dubte, es posin en contacte amb el tel猫fon 061 CatSalut Respon.

Els lots immobilitzats inicialment de forma preventiva 鈥揺ls lots L-155-16, L-166-16, L-160-16, L-127-16, L-120-16, L-082-16 i L-116-16- han quedat fora de sospita i s贸n aptes pel seu consum. Tamb茅 es recorda que s鈥檋a descartat la possible implicaci贸 en el brot del bacall脿 esqueixat dessalat de 250 gr. de les marques Bon Preu i Royal, envasats per Copesco &Sefrisa SA, i per tant, tamb茅 es pot consumir amb total seguretat.

D鈥檃ltra banda, les dues persones afectades per botulisme continuen ingressades a la Unitat de Cures Intensives de l鈥橦ospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta en estat greu i pron貌stic reservat.

Per 煤ltim, les autoritats competents de les Comunitats Aut貌nomes implicades i de l鈥橝dministraci贸 General de l鈥橢stat mantenen activats tots els mecanismes necessaris per a garantir la seguretat dels productes a disposici贸 dels ciutadans.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>