Esfor莽os per garantir els drets dels consumidors

El s铆ndic de greuges de Catalunya, Rafael Rib贸; el president de l鈥橝utoritat Catalana de la Compet猫ncia, Arseni Gibert, i el director de l鈥橝g猫ncia Catalana del Consum, Alfons Conesa, han signat aquest mat铆 un protocol de col路laboraci贸 per impulsar accions conjuntes que garanteixin la defensa dels drets dels consumidors i usuaris i la compet猫ncia efectiva en els mercats.

Drets des Consumidors

Segons el protocol, les tres parts s鈥檌ntercanviaran informaci贸 per tractar temes que, per la seva freq眉猫ncia o repercussi贸, afecten de manera negativa un nombre considerable de consumidors o usuaris i que, per tant, poden distorsionar el聽 uncionament concurrencial dels mercats.

L鈥檃cord tamb茅 preveu que les tres institucions cooperin en l鈥檈laboraci贸 d鈥檈studis i programes de formaci贸.

L鈥檃cord tamb茅 preveu que les tres institucions cooperin en l鈥檈laboraci贸 d鈥檈studis i programes de formaci贸, en l鈥檕rganitzaci贸 de jornades de divulgaci贸 i sessions informatives i en la publicaci贸 als webs respectius o fullets informatius de continguts relatius a les activitats impulsades per les altres dues institucions.

A m茅s, els tres organismes s鈥檋an comprom猫s a col路laborar en mat猫ria d鈥檈studis, coneixements i assessorament respecte a les actuacions dutes a terme respectivament i a intercanviar-se informaci贸 sobre aspectes que puguin ser 煤tils per a les uncions de cadascuna.

Aix铆, una de les primeres actuacions conjuntes que duran a terme els tres organismes 茅s la convocat貌ria d鈥檜na sessi贸 de treball al final de setembre de 2012 amb les principals empreses que presten serveis d鈥檌nter猫s general a Catalunya (electricitat, gas, aigua, telefonia etc). Aquest 茅s un dels sectors enqu猫 hi ha m茅s problem脿tica en l鈥櫭爉bit de l鈥檃tenci贸 al client. L鈥檕bjectiu final d鈥檃questa sessi贸 precisament 茅s trobar solucions sobre aspectes no resolts dels serveis d鈥檃tenci贸 als clients.

Per coordinar aquesta col路laboraci贸 s鈥檋a creat una comissi贸 de treball formada per un m铆nim de dos membres de cada instituci贸, que es reunir脿 peri貌dicament. El protocol, que t茅 una vig猫ncia d鈥檜n any prorrogable, no comportar脿 cap despesa extra per a cap de les parts.

Els m脿xims representants de les tres institucions han comunicat personalment a la presidenta del Parlament, N煤ria de Gispert, les diverses actuacions de col路laboraci贸 que preveu el protocol.

S铆ndic de Greuges de Catalunya.

El S铆ndic t茅 la funci贸 de protegir i defensar els drets i les llibertats que reconeixen la Constituci贸 espanyola i l鈥橢statut d鈥檃utonomia. Amb aquesta finalitat, supervisa l鈥檃ctivitat de l鈥橝dministraci贸 de la Generalitat de Catalunya, la de l鈥橝dministraci贸 local de Catalunya i la dels organismes p煤blics o privats vinculats que en depenen. En l鈥櫭爉bit dels drets dels consumidors, la seva funci贸 tamb茅 es concreta en la supervisi贸 de les empreses privades que gestionen serveis p煤blics o acompleixen activitats d鈥檌nter猫s general o universal.

Autoritat Catalana de la Compet猫ncia.

L鈥橝utoritat Catalana de la Compet猫ncia (ACCO) 茅s un organisme que t茅 com a missi贸 vetllar pel correcte funcionament聽 ompetitiu dels mercats en tots els sectors productius de l鈥檈conomia a Catalunya. Les compet猫ncies que li corresponen s贸n totes les que t茅 atribu茂des la Generalitat de Catalunya en mat猫ria de promoci贸 i defensa de la compet猫ncia en virtut de l鈥橢statut d鈥檃utonomia de Catalunya. L鈥橝CCO adopta la forma d鈥檕rganisme aut貌nom independent que es relaciona amb el Govern per mitj脿 del Departament d鈥橢conomia i Coneixement.

Ag猫ncia Catalana del Consum.

L鈥橝g猫ncia Catalana del Consum t茅 assignades totes les compet猫ncies de la Generalitat de Catalunya en mat猫ria de consum, especialment la informaci贸,la formaci贸, l鈥檈ducaci贸, l鈥檃ssessorament, la mediaci贸, l鈥檃rbitratge, la inspecci贸 i el control de la disciplina del mercat, la difusi贸, la promoci贸, el foment, les relacions institucionals i la defensa dels drets de les persones en l鈥櫭爉bit del consum. 脡s un organisme aut貌nom de la Generalitat de Catalunya adscrit al Departament d鈥橢mpresa i Ocupaci贸. Com a tal, t茅 personalitat jur铆dica pr貌pia,autonomia administrativa i plena capacitat d鈥檃ctuar per acomplir les finalitats encomanades.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>