“ConsumIN-La nostra for莽a” a Terrassa

El director de l鈥橝g猫ncia Catalana del Consum (ACC) del Departament d鈥橢mpresa i Ocupaci贸, Alfons Conesa, ha inaugurataquesta tarda a Terrassa la mostra 鈥淐onsum IN-La nostra for莽a鈥.

Inauguracion de ConsumIN ConsumOUT

La exposici贸 que t茅 per objectiu la divulgaci贸 dels drets i deures de les persones consumidores, al voltant del consum responsable. L鈥檃cte inaugural tamb茅 ha comptat amb la pres猫ncia de la regidora de l鈥櫭rea de Promoci贸 Econ貌mica i Innovaci贸, Carme Laboria Rojas, i el director del Museu de la Ci猫ncia i la T猫cnica de Catalunya, Eusebi Casanelles.

A trav茅s d鈥檜n recorregut itinerant, a l鈥檈xposici贸 s鈥檈xplica com consumir de forma responsable i cr铆tica, en clau de drets ideures del consumidor.

El Museu de la Ci猫ncia i de la Tecnologia de Catalunya acollir脿 des de dem脿 i fins el proper 3 de juny aquesta mostra聽 tinerant que ja van visitar durant 2011 prop de 50.000 persones a Barcelona, Badalona, Sant Cugat del Vall猫s, Hospitalet de Llobregat, Salou, Lloret de Mar i Cornell脿-El Prat.

La mostra: Consum IN i Consum OUT.
Consum IN facilita les recomanacions de l鈥橝CC abans de comprar un producte o de contractar un servei. L鈥橝CC considera que amb una actitud responsable i cr铆tica es podrien evitar moltes de les reclamacions que es produeixen.

En aquest sentit, durant l鈥檃ny 2011 l鈥橝CC va registrar aproximadament 15.000 reclamacions. Els sectors que m茅s reclamacions han rebut per part dels consumidors han estatla telefonia i internet, el transport i l鈥檈nergia. Aix铆, a m茅s de con猫ixer i exercir els Generalitat de Catalunya drets, la mostra incideix en el fet que cal tamb茅 ser conscient dels deures:

Informar-se b茅, tenir criteri, ser responsable en les decisions i tenir la fermesa per reclamar. 脡s tamb茅 per aix貌 que els consumidors acudeixen cada cop m茅s a les institucions oportunes per informar-se. L鈥橝CC va tramitar prop de 48.000 consultes al llarg de 2011.

A trav茅s d’un recorregut expositiu, es presenta un conjunt de panells informatius amb fotografies, gr脿fics, mapes i v铆deos, on es visualitzen consells pr脿ctics de com actuar davant els conflictes relacionats amb la telefonia i internet, el transport aeri i el consum energ猫tic. En un altre 脿mbit, s’introdueix al p煤blic en el cam铆 de la reclamaci贸 i s’expliquen quins s贸n els passos a realitzar per fer una reclamaci贸,quines vies de soluci贸 ofereixen els organismes de consum i, qui 茅s qui en el m贸n del consum.

En el darrer espai de l’exposici贸 es descriuen pr脿ctiques de consum molt actuals que demanen una certa cautela per part de la persona consumidora per tal de no caure en el parany del Consum OUT, 茅s a dir, el tipus de consum que amaga intencions poc desitjables. La mostra t茅 un car脿cter participatiu i interactiu, i tots els visitants podran fer-hi la seva aportaci贸 personal. En aquest sentit, podran deixar per escrit les reflexions i els consells que es derivin del seu pas per la mostra. Les millors opinions seran publicades a la plana web www.consum.cat.

L鈥檈xposici贸 鈥淐onsum IN-La nostra for莽a鈥 es podr脿 visitar del 15 de maig al 3 de juny, ambd贸s inclosos, al Museu de la Ci猫ncia i la T猫cnica de Catalunya, dedimarts a divendres de 10h a 19h i dissabtes i diumenges de 10h a 14.30h.

Fuente: L麓Ag猫ncia Catalana del Consum.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>