Taxa sobre les receptes m猫diques

A partir del 23 de juny de 2012 tothom, llevat de certes excepcions, que retiri un medicament o producte sanitari d鈥檜na farm脿cia de Catalunya amb una recepta del CatSalut ha d鈥檃bonar 1鈧.

Aquesta taxa l鈥檋an d鈥檃bonar totes les persones, residents o no a Catalunya, a les quals un metge o metgessa d鈥檜n centre sanitari de Catalunya els hagi prescit una recepta del CatSalut. L鈥檃bonament es far脿 efectiu en el moment de la retirada del medicament o producte sanitari a les farm脿cies de Catalunya.

La taxa correspon al pagament d鈥1鈧 per recepta. En el cas de la recepta electr貌nica, l’abonament es far脿 per cadascuna de les dispensacions que reculli el Pla de medicaci贸. Per tant, normalment s鈥檋aur脿 de pagar 1鈧 per cada env脿s retirat.

L鈥檌mport anual m脿xim a pagar per persona per aquest concepte 茅s de 61鈧. Per a aquest any 2012, i at猫s que la vig猫ncia 茅s a partir del 23 de juny, aquest import m脿xim ser脿 de 36鈧.

On i a qui s鈥檋a d鈥檃bonar aquesta taxa

El pagament s鈥檋a de fer a la farm脿cia i en el moment en qu猫 es reculli el medicament o producte sanitari. La farm脿cia est脿 obligada a cobrar-lo per llei (Llei 5/2012). En cas que no sigui el titular qui reculli el medicament, el pagar脿 la persona que ho faci en el seu nom.

A trav茅s de la vostra targeta sanit脿ria individual (TSI), el farmac猫utic o farmac猫utica sabr脿 si esteu en alguna de les situacions en qu猫 esteu exempts del pagament de la taxa o si ja heu assolit el l铆mit anual a pagar.

A m茅s del tiquet de caixa, a la farm脿cia podeu demanar un justificant d鈥檃bonament de la taxa. Properament, tamb茅 podreu sol路licitar un extracte on es relacionin totes les receptes dispensades amb informaci贸 de la taxa abonada per cada una. Tamb茅 hi figurar脿 el saldo pendent fins al m脿xim anual de 61鈧. El farmac猫utic o farmac猫utica us informar脿 quan estar脿 disponible aquest servei.

Exempcions al pagament de la taxa

En determinades situacions no s鈥檋aur脿 d鈥檃bonar aquesta taxa.
Col路lectius exempts acreditats pel Departament de Benestar i Fam铆lia

Queden exempts del pagament d鈥檃questa taxa les persones i els seus beneficiaris que tinguin acreditada per part del Departament de Benestar i Fam铆lia alguna de les situacions seg眉ents:

  • Beneficiaris d鈥檜na pensi贸 no contributiva.
  • Beneficiaris del PIRMI (Programa de renda m铆nima d鈥檌nserci贸).
  • Beneficiaris d鈥檜na pensi贸 assistencial del FAS (Fons d鈥橝ssistencial Social).
  • Beneficiaris de les prestacions de la LISMI (Llei d鈥檌ntegraci贸 social dels minusv脿lids).

Preu de la recepta

Quan la recepta t茅 un preu de venda al p煤blic inferior a 1,67鈧 (IVA incl貌s) no s鈥檋aur脿 d鈥檃bonar la taxa.

Tipus de recepta

Queden exclosos del pagament de la taxa els productes dietoterap猫utics, ja que no s贸n ni medicaments ni productes sanitaris, com per exemple, els preparats especials indicats, principalment, en malalties metab貌liques.

Superaci贸 del pagament de l鈥檌mport anual m脿xim

Quan una persona ha superat el l铆mit de pagament de 61鈧 anuals, ja no haur脿 de fer cap m茅s abonament d鈥檃questa taxa.
Per a aquest any 2012, aquest l铆mit ser脿 de 36鈧.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>