Atenci贸 sanit脿ria

El Departament de Salut garanteix l’atenci贸 sanit脿ria a c脿rrec del CatSalut a tots els ciutadans que viuen a Catalunya

A partir del dia 1 de setembre, entra en vigor el Reial decret 1192/2012 pel qual es regula la condici贸 de beneficiari de l’assist猫ncia sanit脿ria a Espanya, a c脿rrec de fons p煤blics, a trav茅s del Sistema Nacional de Salut.

El nou Reial decret determina que els ciutadans empadronats que no tinguin reconegut el dret a l’assist猫ncia, com no sigui que hi hagi convenis establerts entre els diferents estats, tindran nom茅s dret d’acc茅s a les urg猫ncies, a l’atenci贸 als menors de 18 anys i a l’atenci贸 a l’embar脿s i al part.

Al registre central d’assegurats del Servei Catal脿 de la Salut, hi consten 180.000 ciutadans estrangers sense perm铆s de resid猫ncia que no compleixen els criteris d’assegurament del Sistema Nacional de Salut, segons el Reial decret que entra en vigor l’1 de setembre.

A Catalunya hi ha 600.000 persones que no han estat reconegudes per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) de les quals, 180.000 s贸n estrangers sense perm铆s de resid猫ncia. La resta, 420.000 persones amb ciutadania espanyola, hauran d’acreditar la seva condici贸 d’assegurat davant l’INSS i, d’aquesta manera, aconseguir l’assist猫ncia sanit脿ria de ple dret.

Tots hauran de regularitzar la seva situaci贸 en un per铆ode de sis mesos, en el decurs dels quals seguiran tenint acc茅s a l’assist猫ncia sanit脿ria integral.

Estrangers nouvinguts sense perm铆s de resid猫ncia

Poden demanar l’acc茅s a l’atenci贸 sanit脿ria a c脿rrec del CatSalut a partir del moment en qu猫 puguin acreditar tres mesos d’empadronament continuat a Catalunya.

Se’ls lliurar脿 una targeta sanit谩ria individual, renovable anualment.

Tindran dret a l’atenci贸 prim脿ria i als programes de salut p煤blica, a m茅s de l’assist猫ncia que estableix el Reial decret (urg猫ncies, atenci贸 dels menors de 18 anys i atenci贸 a l’embar脿s i al part).

Ser脿 a partir de l’any d’estada reconeguda i continuada a Catalunya que s’ampliar脿 l’atenci贸 a l’assist猫ncia especialitzada programada pr猫via validaci贸 pel CatSalut.

Estrangers empadronats a Catalunya que no tenen reconeguda l’assist猫ncia sanit脿ria

Al registre central d’assegurats del Servei Catal脿 de la Salut, hi consten 180.000 ciutadans estrangers sense perm铆s de resid猫ncia que no compleixen els criteris d’assegurament del Sistema Nacional de Salut, segons el Reial decret que entra en vigor l’1 de setembre.

Aquest col路lectiu tindr脿 de termini fins el dia聽31 de mar莽 de 2013聽per poder acreditar la seva situaci贸 i tenir acc茅s a l’assist猫ncia de cobertura p煤blica. Durant aquest termini no es veur脿 afectat el seu acc茅s a l’atenci贸 sanit脿ria.

La documentaci贸 que hauran de facilitar al seu centre d’atenci贸 prim脿ria (CAP) 茅s:

  • El document que acrediti la seva identitat;
  • El full d’empadronament, amb un m铆nim de tres mesos d’empadronament previ a la sol路licitud;
  • un document que acrediti que tenen uns ingressos inferiors a la renda b脿sica per a la inclusi贸 i protecci贸 social, d’acord amb la normativa reguladora.
  • Aquestes persones han d’acreditar que fa m茅s d’un any que estan empadronades a Catalunya de forma continuada

Se’ls facilitar脿 un document, renovable anualment, que els donar脿 l’acc茅s a l谩ssist茅ncia sanit谩ria integralnom茅s als centres sanitaris de Catalunya. No es podr脿 fer servir a d’altres comunitats aut貌nomes ni donar脿 dret a la targeta sanit脿ria europea.

En cas que la persona estigui en situaci贸 de gravetat i no disposi dels requisits per ser considerat assegurat, s’establir脿 un acc茅s de car脿cter excepcional mitjan莽ant la valoraci贸 de cada cas.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>