Campanya de vacunaci贸 antigripal

L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya distribuir脿 1.250.000 dosis de vacunes durant els mesos d’octubre i novembre

La campanya de vacunaci贸 antigripal d’enguany es desenvolupar脿 entre els mesos d’octubre i novembre als centres vacunals de tot Catalunya i pret茅n mantenir una cobertura superior al 70% en les persones majors de 65 anys. Un dels objectius del Pla de Salut ( 2011-2015) 茅s l’atenci贸 als pacients cr貌nics i 茅s per aix貌 que la campanya d’aquest any vol insistir en la import脿ncia de la vacunaci贸 d’aquests pacients. El pressupost de la campanya de vacunaci贸 d’aquest any 茅s de 5.100.000 euros, molt similar a la de l’any passat.

El Departament de Salut distribuir脿 1.250.000 dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de poblaci贸 que es consideren prioritaris i que han estat consensuats amb la resta de comunitats aut貌nomes i el Ministeri de Sanitat i Pol铆tica Social.

Els grups de risc a vacunar s贸n:

  • Les persones amb alt risc de complicacions, entre les quals es troben aquelles que pateixen certes malalties cr貌niques (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insufici猫ncia renal, etc.).
  • Les internades en institucions tancades (resid猫ncies geri脿triques, centres de malalts cr貌nics, malalts mentals, etc.).
  • Les dones embarassades.
  • Les persones amb obesitat m貌rbida.
  • Totes les persones de 60 o m茅s anys d’edat.
  • Aquells que puguin transmetre la grip a les persones de risc, especialment els treballadors sanitaris i els d’institucions amb persones d’alt risc, com resid猫ncies geri脿triques o centres de malalts cr貌nics.
  • Els membres dels serveis p煤blics essencials per a la comunitat: policies, bombers, personal de protecci贸 civil, personal que treballa en emerg猫ncies sanit脿ries, personal d’institucions penitenci脿ries i d’altres centres d’internament per resoluci贸 judicial, etc.

La vacuna d’aquest any

Aquesta temporada hi ha canvis en dues de les soques vacunals (A (H3N2) i B) respecte a les de l’any anterior, per貌 les indicacions de vacunaci贸 antigripal estacional s贸n les mateixes.

La vacuna per a la temporada 2012-2013 inclou les tres soques recomanades per l’OMS per a l’hemisferi nord: A/California/7/2009 (H1N1)pdm09, A/Victoria/361/2011 (H3N2) i B/Wisconsin/1/2010 (del llinatge de virus B/Yamagata) .

Activitat gripal a la temporada 2011-2012

S’estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la poblaci贸 general; que, de les persones internades en institucions, fins al 50% emmalalteix de grip cada any, i que aproximadament el 25% dels processos respiratoris febrils podrien ser produ茂ts per la grip.

L’activitat gripal a Catalunya de la darrera temporada va ser moderada amb un pic d’activitat m茅s elevat que en d’altres temporades, per貌 sense assolir el nivell de la temporada pand猫mica. A Catalunya es van notificar a la xarxa d’hospitals sentinella 148 casos greus confirmats amb infecci贸 per virus de la grip. El rang d’edat dels casos va de 0 a 101anys, dels quals el 90% presentaven algun factor de risc. D’aquests, un 42% dels que es disposava d’informaci贸 vacunal constaven com a no vacunats.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>