Copagament dels medicaments

A partir de l’1 d’octubre es comen莽a a aplicar el copagament dels medicaments als pensionistes segons la renda

El passat 1 de juliol, va entrar en vigor la mesura inclosa en el Reial decret llei 16/2012, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, que estableix noves aportacions per a la ciutadania en l’adquisici贸 de medicaments amb receptes m猫diques, segons la seva renda.

Amb l’objectiu d’evitar que la ciutadania catalan pagu茅s imports superiors als l铆mits que els corresponia pel seu nivell d’aportaci贸, el Departament de Salut va optar per registrar i diferir el pagament de la quantitat corresponent al nou copagament fins que el sistema de dispensaci贸 de receptes m猫diques del Servei Catal脿 de la Salut (CatSalut) permet茅s el c脿lcul autom脿tic de les quantitats m脿ximes a copagar en cada cas.

A partir de l’1 d’octubre el sistema de prescripci贸 i dispensaci贸 de receptes m猫diques del Servei Catal脿 de la Salut ja permetr脿 aplicar als pensionistes l’aportaci贸 corresponent en el mateix moment de la dispensaci贸 dels medicaments a les farm脿cies. En aquest cas, el nou copagament per als pensionistes ser脿, segons el seu nivell de renda, d’un 10% del cost total dels medicaments, amb un l铆mit de 8 a 18 euros al mes, o del 60%, amb un l铆mit de 60 euros al mes.

Imports pendents del copagament corresponents als mesos anteriors

A partir del proper 1 d’octubre, la ciutadania haur脿 de comen莽ar a abonar els imports corresponents a l’aportaci贸 pendent del copagament farmac猫utic registrada durant el mes de juliol. Posteriorment, s’incorporaran de forma progressiva les factures d’agost i setembre.

Per a m茅s informaci贸, la ciutadania es pot adre莽ar al seu centre d’atenci贸 prim脿ria. Tamb茅 es poden consultar els nivells d’aportaci贸 al web del Servei Catal脿 de la Salut.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>