Risc de nevades, allaus i fort vent

Prealertes per risc d’allaus i nevades al Pirineu Occidental i prealerta per fort vent a Tarragona i al sud de l’脿rea metropolitana

Protecci贸 Civil de la Generalitat (DGPC) mant茅 la prealerta el Pla especial d鈥檈merg猫ncies per nevades NEUCAT per l鈥檃ctualitzaci贸 en les previsions del risc de nevades i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Segons la previsi贸 del Servei Meteorol貌gic de Catalunya (SMC), durant la matinada d鈥檃vui, es pot superar el llindar de 5 cm de gruix de neu a cotes superiors als 700 metres a les comarques del Ripoll猫s, Garrotxa, Selva, Vall猫s Oriental, Bages, Solson猫s Bergued脿, i Osona.

La distribuci贸 geogr脿fica del fenomen dins al zona afectada ser脿 extensa. La cota de neu estar脿 entorn dels 500 metres, tot i que puntualment pot ser inferior. De matinada es podran donar alguns ruixats a茂llats al quadrant nord-est que localment poden anar acompanyats de calabruix.

D鈥檃ltra banda, es mant茅 en situaci贸 de prealerta el Pla especial d’emerg猫ncies per allaus a Catalunya Allaucat per perill FORT (4) a l鈥橝ran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d鈥橝ran, Pallars Sobir脿 i Alta Ribagor莽a) at猫s que ha de seguir nevant i tamb茅 ha de bufar fort el vent en aquesta zona, d鈥檃cord a les informacions de l鈥橧nstitut Geol貌gic de Catalunya. 脡s per aix貌 que protecci贸 civil recomana extremar les precaucions, sobretot a les cotes altes per sobre dels 2.200m.

Tamb茅 s鈥檋a em猫s una prealerta del pla Procicat per fort vent durant tot el dia d鈥檃vui amb possibilitat de r脿fegues de m茅s de 90 km/h a tota la demarcaci贸 de Tarragona i comarques del sud de Barcelona (Garraf, Alt Pened猫s i Baix Llobregat) i Catalunya Central (Anoia), sobretot a les cotes altes segons les dades del Servei Meteorol貌gic de Catalunya (SMC).


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>