Avisos de Protecci贸 Civil al m貌bil

Nou servei de notificacions personalitzades a trav茅s de l’aplicaci贸 gencat

Dins de la pol铆tica d’impuls d’aplicacions per millorar l’atenci贸 ciutadana a trav茅s del canal m貌bil, promoguda per la Direcci贸 General d’Atenci贸 Ciutadana i Difusi贸, la Generalitat llan莽a una nova funcionalitat de l’aplicaci贸 gencat que permet comunicar amb la ciutadania a trav茅s de missatges personalitzats (notificacions push) per fer-li arribar comunicacions rellevants segons la seva ubicaci贸. Un primer 煤s d’aquest canal push 茅s el sistema d’avisos d’emerg猫ncia de Protecci贸 Civil de la Generalitat. Es tracta d’un projecte d’atenci贸 a la ciutadania, desenvolupat amb la Direcci贸 General de Telecomunicacions i Societat de la Informaci贸, que s’emmarca en les estrat猫gies innovadores de governan莽a oberta, per tal com afavoreix noves formes d’interacci贸 basades en les prestacions inherents als m貌bils.

El nou servei 茅s pioner i persegueix informar millor al ciutad脿 en situacions d’emerg猫ncia sobre qu猫 est脿 succeint, quan, on, i qu猫 fer. A m茅s, una novetat del servei respecte experi猫ncies existents a Alemanya o Austr脿lia 茅s que l’usuari pot triar la recepci贸 d’avisos de Protecci贸 Civil de dues maneres:

  • Segons la ubicaci贸 de l’usuari, per mitj脿 de la geolocalitzaci贸: si vol rebre els avisos relatius on es troba en cada moment, o els que afectin tot el territori catal脿.
  • Per subscripci贸 a zones del territori d’inter猫s: si vol rebre els avisos relatius a on viu, on treballa, etc., independentment d’on es trobi en aquell moment.

Activaci贸 de les subscripcions

Les subscripcions a les notificacions de Protecci贸 Civil es fan a trav茅s de l’aplicaci贸 per a m貌bils gencat, disponible per a m貌bils iPhone i amb sistema Android, a l’apartat de configuraci贸 de serveis (WindowsPhone i BlackBerry encara no en disposen).

Els ciutadans que s’hi subscriguin rebran en cas d’emerg猫ncies greus, de les que calgui informar de manera urgent a la poblaci贸 -en tot el territori o en un lloc determinat, per exemple en cas d’un accident qu铆mic-, avisos emergents, dels anomenats push, informant del fet i instruccions en el cas que sigui necessari (tancar-se a l’edifici m茅s proper, no sortir de casa, evacuar una zona, evitar utilitzar una via concreta, etc.). Els missatges s’emeten des del Centre de Coordinaci贸 d’Emerg猫ncies de Catalunya CECAT, de Protecci贸 Civil de la Generalitat o, eventualment, des de la Unitat M貌bil de Protecci贸 Civil de la Generalitat.

Nou servei web de Protecci贸 Civil

A banda del servei de subscripci贸 per rebre notificacions, Protecci贸 Civil de la Generalitat ha creat un nou servei web que permet estar informat sobre totes les not铆cies de Protecci贸 Civil. S’hi pot accedir mitjan莽ant l’aplicaci贸 gencat (que agrega tots els serveis de la Generalitat) o per mitj脿 del navegador web del m貌bil teclejant l’adre莽a http://gencat.mobi/pcivil

El servei web de Protecci贸 Civil permet consultar les not铆cies relatives a emerg猫ncies, com plans activats per risc de nevades, ventades, per accidents qu铆mics, etc., i la seva evoluci贸 i afectacions; aix铆 com les not铆cies del canal “Actualitat”, que inclouen informacions sobre simulacres, campanyes de sensibilitzaci贸, etc. A m茅s, el servei inclou un apartat de consells d’autoprotecci贸 per als casos d’emerg猫ncies, com les onades de calor, risc qu铆mic, aiguats i inundacions, incendis forestals, ventades, sismes, nevades, onades de fred, allaus, accidents qu铆mics, etc.

Cal recordar que es tracta d’un m猫tode d’av铆s a la poblaci贸 complementari als ja existents (sirenes de risc qu铆mic, twitter @emergenciescat, a trav茅s dels mitjans de comunicaci贸, etc.).


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>