Prova pilot del Sistema de Retorn d’envasos de begudes

La prova la dur脿 a terme l’entitat Retorna a Cadaqu茅s entre el 15 d’abril i el 30 de juny.

L’Ag猫ncia de Residus de Catalunya ha anunciat que Cadaqu茅s 茅s el municipi escollit per fer una prova pilot del Sistema de Dip貌sit, Devoluci贸 i Retorn d’envasos de beguda d’un s貌l 煤s (SDDR). La prova es dur脿 a terme entre el 15 d’abril i el 30 de juny.

Aquest projecte est脿 impulsat per la Fundaci贸 Privada Catalana per a la Prevenci贸 de Residus i el Consum Responsable, i l’entitat sense 脿nim de lucre Retorna, amb la col路laboraci贸 de l’Ag猫ncia de Residus de Catalunya, que en far脿 el seguiment i valoraci贸.

El sistema funcionar脿 de la seg眉ent manera:

  • Quan els consumidors comprin una beguda en una ampolla de pl脿stic de menys de 3 litres i/o una llauna de suc, refresc i/o cervesa, deixaran un dip貌sit de cinc c猫ntims.
  • En retornar l’env脿s buit a qualsevol dels 10 establiments col路laboradors del municipi, recuperaran aquesta quantitat.
  • El retorn dels envasos es far脿 manualment en els petits comer莽os i de forma autom脿tica en els supermercats.
  • El sistema conviur脿 amb la recollida en el contenidor groc, on s’hi seguiran dipositant la resta d’envasos i embolcalls.

Aquesta prova servir脿 per analitzar-ne l’impacte des del punt de vista social, econ貌mic i ambiental i valorar-ne el nivell de retorn.

L’SDDR 茅s un sistema que funciona en una quarantena de pa茂sos i regions de tot el m贸n. Als pa茂sos on est脿 implantat es reciclen fins el 98% d’envasos de begudes d’un s貌l 煤s.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>