“Km-0, fet al costat de casa”

La botiga virtual www.km-0.cat, la nova eina d’ASAJA per potenciar la venda online de productes agr铆coles i ramaders de proximitat

El conseller d鈥橢mpresa i Ocupaci贸, Felip Puig, ha presentat avui el portal www.km-0.cat, la botiga virtual impulsada per l鈥橝ssociaci贸 Agr脿ria de Joves Agricultors (ASAJA) a Catalunya. En un acte celebrat a la seu de la Fundaci贸 Mobile World Capital Centre, el conseller acompanyat de la presidenta d鈥橝SAJA, Rosa Pruna, ha presidit la presentaci贸 oficial d鈥檃quest web que pret茅n fomentar la venda online de productes agr铆coles i ramaders de proximitat.

Amb aquesta iniciativa l鈥檃ssociaci贸 ASAJA recorre a les TIC com un pas m茅s per apropar als consumidors productes agr铆coles i ramaders produ茂ts al costat de casa. L鈥檃cte ha comptat tamb茅 amb la pres猫ncia del director dels serveis territorials del Departament d鈥橝gricultura a Barcelona, Mari脿 Morera i dels productors participants a la iniciativa.

En el marc de la presentaci贸, el conseller Puig ha destacat que 鈥la tecnologia 茅s un sector de creixement en si mateix, per貌 茅s tamb茅 un instrument al servei de d鈥檃ltres sectors, com 茅s en aquest cas, un sector tan important com l鈥檃groalimentari鈥. En aquest sentit, ha afegit que 鈥a partir de la novetat tecnol貌gica que representa aquesta botiga virtual, els productors d鈥橝SAJA obren una nova finestra en l鈥檃proximaci贸 al consumidor, imprescindible en un moment com l鈥檃ctual鈥.

Aix铆 mateix, el conseller Puig ha volgut destacar que aquesta iniciativa 鈥d鈥檜na banda, respon al comprom铆s de reduir l鈥檌mpacte mediambiental i el consum energ猫tic, ja que apropar el productor al consumidor implica innegablement una petja ecol貌gica i mediambiental menor, i d鈥檜na altra, aporta tra莽abilitat, informaci贸 i m茅s garanties i per tant, major seguretat en el producte que s鈥檈st脿 consumint鈥.

Finalment, el conseller ha remarcat que amb la posada en marxa de la botiga virtual i amb el projecte 鈥Km-0, fet al costat de casa鈥, ASAJA 鈥渆st脿 fent all貌 que ens consta molt als catalans; que 茅s cr茅ixer i agregar-nos, per tal de guanyar dimensi贸鈥. Segons el conseller 鈥aquesta plataforma els permet situar-se en el mercat amb una marca de proximitat, una marca de qualitat, que permet sumar sinergies, sumar complicitats, i que aporta valor afegit鈥.

De la seva banda, la presidenta d鈥橝SAJA, Rosa Pruna, ha assenyalat que 鈥amb aquesta iniciativa, fem un pas m茅s en el projecte km-0 que va comen莽ar ara fa tres anys, i un pas m茅s en el consum de proximitat鈥. Aix铆 mateix, Pruna ha destacat que aquesta 鈥ferma aposta per la tecnologia鈥 evidencia el tarann脿 鈥innovador鈥 del sector agroalimentari catal脿.

El sector agr铆cola i ramader de casa nostra 茅s pioner en l鈥櫭簊 de les noves tecnologies, fins i tot per davant d鈥檃ltres sectors鈥, ha assenyalat Pruna, que ha volgut afegir que 鈥hem apostat fort per produir, transformar i comercialitzar i aix貌 ha perm猫s que molt jovent s鈥檋agi implicat en el sector鈥. En aquest sentit, Rosa Pruna ha explicat que aquesta experi猫ncia tamb茅 ajudar脿 a mantenir la gent al territori i donar continu茂tat a l鈥檃ctivitat agr铆cola que 鈥som els 煤nics que no deslocalitzem鈥.

Amb la seva posada en marxa, la botiga virtual km-0.cat compta ja amb 24 productors registrats, que cobreixen les diferents necessitats de la cistella de la compra. Actualment al portal es comercialitzen productes com llet i derivats, carn de vedella, carn de porc铆, embotits, olis, pollastre de pag猫s, vins i caves, fruita, hortalisses, llegums, foie, melmelades i confitures, entre d鈥檃ltres.

El portal permet al consumidor fer la comanda i el pagament online. Nom茅s 茅s necessari registrar-se com a usuari, i la cistella de la compra es lliura a domicili, amb repartiments que es realitzen setmanalment. De moment, la botiga virtual km-0.cat donar脿 servei a les demarcacions de Barcelona i Girona, tot i que la voluntat d鈥橝SAJA 茅s cobrir, m茅s endavant, tot el territori catal脿.

El marc de la botiga virtual: projecte 鈥淜m-0, fet al costat de casa鈥

Al 2010, ASAJA va posar en marxa el projecte 鈥淜m-0.cat, fet al costat de casa鈥, una iniciativa pensada amb l鈥檕bjectiu de promocionar els productes agr铆coles i ramaders de proximitat produ茂ts a Catalunya. La iniciativa es basa en projectes similars d鈥櫭▁it a pa茂sos com Regne Unit, Fran莽a o It脿lia.

El projecte Km-0 s鈥檈structura en tres grans eixos. El primer eix s鈥檃rticula sobre la conscienciaci贸 del paper de l鈥檃gricultura i la ramaderia 鈥攁ssociat al consum de productes de proximitat鈥 en la defensa del medi ambient i lluita contra el canvi clim脿tic. Aquest eix incideix en l鈥檈stalvi energ猫tic i en la disminuci贸 de residus, ja que les necessitats de transport i envasat disminueixen amb una cadena de consum 鈥渃urta鈥.

El segon eix pivota sobre el suport als productors locals. La venda de proximitat facilita als productors l鈥檃cc茅s als canals de comercialitzaci贸 de les mitjanes i grans superf铆cies, on tradicionalment tenen dif铆cil cabuda degut a la seva curta productivitat. Finalment, el tercer eix gira al voltant dels consumidors, ja que el projecte recull els canvis en les prefer猫ncies dels consumidors finals, cada cop m茅s conscienciats i informats sobre la import脿ncia de la nutrici贸 i la seguretat aliment脿ria.

Els productes agr铆coles i ramaders que es comercialitzen dins d鈥檃quest projecte estan identificats amb un mateix etiquetatge, 鈥渒m-0, fet al costat de casa鈥, visible en el seu envasat, que permet al consumidor identificar la proced猫ncia del producte i la seva garantia de proximitat i tra莽abilitat.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>