“Menjar b茅 per envellir millor”

Dec脿leg de consells per a les fam铆lies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al m脿xim el pressupost destinat

El dia 28 de maig se celebra el dia nacional de la Nutrici贸, que enguany es basa en el lema “Menjar b茅 per envellir millor“. Una alimentaci贸 saludable, conjuntament amb un bon nivell d’activitat f铆sica (acumular 30 minuts d’activitat f铆sica moderada 5 dies a la setmana o m茅s) i mantenir la ment activa s贸n els factors claus per a un envelliment saludable.

L’actual crisis econ貌mica ha augmentat el nombre de persones en situaci贸 de vulnerabilitat i les persones en aquesta situaci贸 tenen m茅s risc de patir problemes de salut. Les persones grans i els infants s贸n els col路lectius de poblaci贸 m茅s vulnerables quant al patiment de malnutrici贸 i les conseq眉猫ncies que deriven de situacions de mancances. El quart estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja destaca que 7 de cada 10 fam铆lies en situaci贸 de risc no poden garantir l’alimentaci贸 saludable dels seus fills a casa.

La Creu Roja, amb la col路laboraci贸 de l’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya, portar脿 a terme una campanya d’emerg猫ncia per garantir l’alimentaci贸 saludable de mil infants en risc durant l’estiu. Els ajuts es distribuiran en 123 municipis de Catalunya entre les fam铆lies dels infants que ja reben beques de menjador escolar de la Creu Roja i els infants m茅s vulnerables que assisteixen a diferents centres i espais de l’entitat al territori.

L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya col路labora amb aquest projecte definint els criteris i valorant la despesa necess脿ria per a una cistella de l’alimentaci贸 b脿sica familiar d’acord amb les recomanacions de la pir脿mide de l’alimentaci贸 saludable del 2012. Tamb茅 s’ha elaborat una proposta de men煤 setmanal amb la llista de la compra que s’hi associa i el seu cost estimat. S’ha elaborat a m茅s un dec脿leg de consells i indicacions per a les fam铆lies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al m脿xim el pressupost destinat.

Est脿 previst oferir assessorament sobre l’alimentaci贸 saludable i l’equilibri nutricional per a la gent gran en l’脿mbit dels menjadors socials i dels serveis d’alimentaci贸 a domicili de la Creu Roja a Catalunya.

Dec脿leg de consells per menjar m茅s sa amb menys diners


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>