Nou copagament de medicaments

El Departament de Salut comunica que no comen莽ar脿 a aplicar el nou copagament de medicaments que es dispensen a les farm脿cies dels hospitals

El proper 1 d鈥檕ctubre entra en vigor la Resoluci贸, del 10 de setembre de 2013, de la Direcci贸 General de Cartera de Serveis del SNS i Farm脿cia, del Ministeri de Sanitat, que modifica les condicions de finan莽ament p煤blic de diferents medicaments, fins ara gratu茂ts, que es dispensen en els serveis de farm脿cia dels hospitals als pacients no hospitalitzats.

L鈥檈ndem脿 de la publicaci贸 de la Resoluci贸, el conseller de Salut va demanar per carta a la ministra de Sanitat l鈥檃jornament de la mesura i una revisi贸 a fons de tots els criteris que s鈥檋i exposen per tal de decidir sobre la seva idone茂tat, ja que es considera que es poden generar dificultats d鈥檃cc茅s a alguns medicaments per part de determinats usuaris, al mateix temps que va manifestar la seva sorpresa per la publicaci贸 de la mesura.

Alhora, Boi Ruiz va manifestar que, de no fer-se aquesta revisi贸 de forma satisfact貌ria per continuar garantint l’accessibilitat a aquests medicaments per part de tots els pacients, el Servei Catal脿 de la Salut estudiaria com implantar les excepcions i l铆mits necessaris per continuar garantint l鈥檃cc茅s a aquests medicaments.

El Departament de Salut est脿 d鈥檃cord amb els criteris de l鈥橭rganitzaci贸 Mundial de la Salut (OMS), que estableixen que cap tipus de recurs addicional per cofinan莽ar les prestacions sanit脿ries p煤bliques comporti una barrera per accedir-hi, especialment en el cas del nostre pa铆s amb un model de Sistema Nacional de Salut (CatSalut) finan莽at mitjan莽ant els impostos generals i de forma progressiva.

Despr茅s de l鈥檃n脿lisi que ha fet el Servei Catal脿 de la Salut sobre les conseq眉猫ncies que podria tenir comen莽ar a aplicar el copagament dels medicaments dispensats en els serveis de farm脿cia el proper 1 d鈥檕ctubre amb els criteris que s鈥檈xposen en la Resoluci贸, el Departament de Salut ha concl貌s que amb tant poc marge de temps no es pot garantir que aquest copagament no suposi una barrera d鈥檃cc茅s per a cap pacient.

脡s per aix貌 que la posada en marxa de la mesura no tindr脿 lloc el proper 1 d鈥檕ctubre. El Servei Catal脿 de la Salut continuar脿 estudiant mecanismes per garantir l鈥檈quitat en l鈥檃cc茅s als medicaments per part de tots el pacients afectats per la mesura, tenint en compte que els condicionants t猫cnics, administratius i log铆stics fan impossible que es pugui posar en marxa la mesura la setmana vinent.

Tant el Departament de Salut com el Servei Catal脿 de la Salut estan en contacte permanent amb tots els centres de la xarxa p煤blica de Catalunya per tal de donar-los les instruccions necess脿ries referents a l鈥檃plicaci贸 de la resoluci贸.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>