Carnet de boletaire

Durant el primer any del Pla pilot per regular la recol路lecci贸 de bolets a Poblet es van recaptar 4.290 euros

El primer any d’implementaci贸 2012-2013, la Junta Rectora del Paratge Natural de Poblet ha expedit 2.158 autoritzacions per a la recol路lecci贸 de bolets al Paratge Natural de Poblet i la seva zona d’influ猫ncia, i l’import de recaptaci贸 ha estat de 4.290 鈧.

La Junta va acordar per unanimitat el 19 de setembre passat destinar aquest import 铆ntegrament a la promoci贸 i difusi贸 micol貌gica mitjan莽ant un nou punt d’informaci贸 i d’expedici贸 d’autoritzacions que s’ubicar脿 a l’entrada de Plans de Sant Joan. A m茅s es destinaran a la conservaci贸 micol貌gica a trav茅s de la instal路laci贸 de sensors de temperatura i humitat del s貌l i l’aire a la xarxa de parcel路les de seguiment de la producci贸 i diversitat micol貌gica gestionada pel Centre Tecnol貌gic Forestal de Catalunya.

Resultats de la temporada passada
La temporada passada es van donar 2.158 autoritzacions, de les quals 1.725 eren persones amb relaci贸 de ve茂natge, 248 forans, 107 jubilats i 78 menors de 14 anys. La gran quantitat d’autoritzacions sol路licitades i emeses anaven destinades als recol路lectors de bolets locals, que representen un 79,91% del total d’autoritzacions emeses.

La temporada de recol路lecci贸 de bolets va durar 61 dies. Concretament des del 10 d’octubre fins al 9 de desembre de 2012. Durant aquest per铆ode el Cos d’Agents Rurals va realitzar un total de 12 controls i 114 inspeccions. Els controls del agents van ser de car脿cter informatiu, per fer-los con猫ixer la regulaci贸 i indicar el lloc d’expedici贸 de carnets en cas que no el tinguessin.

聽Sol路licitar el carnet

Pla pilot
La durada del pla pilot endegat l’any passat 茅s de dos anys i s’aplica a les forests p煤bliques que s贸n propietat de la Generalitat de Catalunya dins l’脿mbit territorial del Paratge Natural d’Inter猫s Nacional de Poblet i a les forests p煤bliques contig眉es de la seva zona d’influ猫ncia. Concretament, abasta 2.276 ha del terme municipal de Vimbod铆 i Poblet, 221 de l’Espluga de Francol铆, 798 de Montblanc i 18 de Prades. A m茅s dels boscos de la Generalitat, s’hi sumen 207 ha de bosc propietat d’ajuntaments. En total, la zona d’aplicaci贸 de la normativa reguladora 茅s de 3.520 ha.

El聽preu p煤blic establert per obtenir l’autoritzaci贸 de recol路lecci贸 de bolets queda fixat en 10鈧 per temporada聽per a persones m茅s grans de 18 anys i 5鈧 per temporada per a menors amb edats compreses entre els 14 i 17 anys i jubilats que no tinguin la condici贸 de ve茂natge. Les persones que tinguin la condici贸 de ve茂natge tenen una bonificaci贸 del 90%, i, per tant, el cost 茅s d’1鈧 per temporada. Se’n poden collir com a m脿xim 6 quilograms per persona i dia. Els sol路licitants rebran un document acreditatiu nominal que permet a la persona f铆sica que el posseeixi anar a collir bolets durant tota la temporada.

Les zones autoritzades estaran degudament senyalitzades i les infraccions se sancionaran segons estableixen les lleis forestals. La vigil脿ncia de la zona es far脿 mitjan莽ant el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>