Limitar l’煤s de les cigarretes electr貌niques

Catalunya ser脿 capdavantera en la regulaci贸 d’aquestes cigarretes en l’脿mbit estatal.

L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya (ASPCAT) ha fet p煤bliques les propostes de regulaci贸 de l’煤s de les cigarretes electr貌niques, que s’haurien de situar al mateix nivell del tabac, atenent les consideracions i recomanacions del Consell Assessor sobre Tabaquisme a Catalunya.

El Departament de Salut presentar脿 un avantprojecte de llei per regular la publicitat, la venda i l’煤s de les anomenades cigarretes electr貌niques que prohibeixi la utilitzaci贸 d’aquests dispositius en els espais p煤blics tancats a Catalunya. L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya proposa que s’adoptin per a les cigarretes electr貌niques les mateixes restriccions que s’apliquen al tabac, incloent la publicitat, els patrocinis, la venda a menors i les limitacions de consum en espais p煤blics tancats.

Tamb茅 proposa que, de forma m茅s immediata, tota l’Administraci贸 p煤blica de Catalunya en prohibeixi el consum en el seu 脿mbit. Tamb茅 es recomana que a curt termini els departaments de Salut i d’Ensenyament en prohibeixin el seu 煤s als centres sanitaris i educatius.

L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya recorda que no est脿 demostrat que serveixin per deixar de fumar, at猫s que l’煤s mant茅 tant l’administraci贸 de nicotina a l’organisme -en unes dosis que no es poden controlar- com els h脿bits psicol貌gics, socials i gestuals associats al consum de tabac.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>