Habitatges per a emerg猫ncies socials

Territori i Sostenibilitat cedeix a C脿ritas Diocesana de Barcelona 106 habitatges

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a trav茅s de l’Ag猫ncia de l’Habitatge de Catalunya, ha cedit a C脿ritas Diocesana de Barcelona 106 pisos del seu parc p煤blic perqu猫 l’entitat pugui reallotjar-hi persones sense llar o fam铆lies que han estat desnonades. Els pisos estan situats a la ciutat de Barcelona i a municipis de la seva 脿rea metropolitana.

Els pisos cedits s贸n gestionats per la Fundaci贸 Foment de l’Habitatge Social, vinculada a C脿ritas, i les llars que s’hi instal路len compten amb un acompanyament social intensiu.

A m茅s, el conveni signat preveu ampliar la col路laboraci贸 entre les parts en els seg眉ents 脿mbits:

  • Prestacions d’especial urg猫ncia: l’Ag猫ncia de l’Habitatge de Catalunya disposa d’ajuts per a fam铆lies que es troben en risc immediat de perdre el seu habitatge. C脿ritas col路laborar脿 en la gesti贸 d’aquestes prestacions de la Generalitat, tot informant sobre els requisits necessaris per poder accedir-hi, avan莽ant els ajuts quan sigui necessari i elaborant informes socials. Tota la informaci贸 ser脿 tramesa a l’Ag猫ncia de l’Habitatge de Catalunya, que 茅s qui resol les prestacions.
  • Ofideute: el Servei d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari de la Generalitat de Catalunya (Ofideute) es coordinar脿 amb el Servei de Mediaci贸 en l’Habitatge de C脿ritas per evitar els casos de desnonament.

Amb aquests, s贸n ja 197 els pisos del parc p煤blic de la Generalitat que en els dos darrers anys han estat cedits a associacions i entitats de caire social. Per la seva banda, C脿ritas disposa avui d’un parc d’habitatge de lloguer social de 360 pisos.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>