Venda de cigarretes electr貌niques

Es prohibeix l’煤s, promoci贸 i venda de cigarretes electr貌niques als centres de la xarxa sanit脿ria p煤blica de Catalunya

L’1 de gener de 2014 ha entrat en vigor la instrucci贸 del Servei Catal脿 de la Salut que prohibeix l’煤s, la promoci贸 i la venda de cigarretes electr貌niques en els centres, serveis i establiments sanitaris del sistema sanitari integral d’utilitzaci贸 p煤blica de Catalunya (SISCAT).

El consum de tabac constitueix un dels principals problemes de salut p煤blica, sent el factor responsable de al voltant de 9.000 morts cada any a Catalunya, i els estudis cient铆fics disponibles en relaci贸 a les cigarretes electr貌niques mostren que contenen diverses subst脿ncies id猫ntiques a les del tabac (com la nicotina), a m茅s d’altres subst脿ncies t貌xiques. D’altra banda, cap estudi ha demostrat la seguretat del seu 煤s ni per a les persones que les consumeixen ni per a altres persones del seu entorn, ni tampoc existeix cap evid猫ncia provada cient铆ficament que certifiqui que aquest producte 茅s efica莽 per deixar de fumar.

L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya va proposar el novembre passat que s’adoptessin per a les cigarretes electr貌niques les mateixes restriccions que s’apliquen a l’acc茅s al tabac dels menors, alhora que s’assumissin per a la publicitat d’aquests productes les mateixes normatives que regulen la publicitat i els patrocinis del tabac, aix铆 com les limitacions de consum en espais p煤blics tancats.

En base a totes les recomanacions i d’acord amb el principi de precauci贸 que estableix la Llei de salut p煤blica i els principis de promoci贸 de la salut i prevenci贸 de la malaltia que recull la Llei d’ordenaci贸 sanit脿ria de Catalunya, el CatSalut ha dictat la instrucci贸 de prohibici贸 de cigarretes electr貌niques als centres sanitaris del SISCAT, considerant que a aquests productes els pot ser d’aplicaci贸 la Llei 28/2005 de mesures sanit脿ries enfront del tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament i la publicitat dels productes de tabac, aix铆 com la Llei 20/1985 de prevenci贸 i assist猫ncia en mat猫ria de subst脿ncies que poden generar depend猫ncia.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>