Les inspeccions t猫cniques dels edificis, a informaci贸 p煤blica

Les comunitats de propietaris hauran d’informar a l’Administraci贸 dels informes sobre l’estat de les finques

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat el dijous, 7 d’agost, l’anunci d’informaci贸 p煤blica del projecte de Decret per al foment del deure de conservaci贸, manteniment i rehabilitaci贸 dels edificis d’habitatges, mitjan莽ant les inspeccions t猫cniques i el llibre de l’edifici. El per铆ode d’al.legacions 茅s obert fins al proper 19 de setembre.

La Inspecci贸 t猫cnica dels edificis (ITE) 茅s el sistema que l’Administraci贸 catalana t茅 per con猫ixer l’estat de conservaci贸 del parc d’habitatges i poder adoptar les mesures, si s’escau, per mantenir en bones condicions els immobles. 脡s obligat貌ria en els immobles d’煤s residencial amb una antiguitat de m茅s de 45 anys.

De la seva banda, el llibre de l’edifici 茅s l’instrument d’informaci贸 de la vida de l’edifici, que incorpora les caracter铆stiques t猫cniques de les instal路lacions, dels serveis comuns, les qualitats i garanties, a m茅s de les actuacions de rehabilitaci贸 necess脿ries per adaptar l’immoble a la normativa.

El nou Decret incorpora m茅s comprom铆s per part de la propietat, m茅s flexibilitat i coordinaci贸 amb els ajuntaments i una vig猫ncia de les inspeccions d’acord amb la gravetat de la defici猫ncia. Aix铆, els informes de les ITE s’hauran de presentar a l’Administraci贸 en un termini m脿xim de dos mesos des de la seva redacci贸, inclosos els edificis unifamiliars que, fins ara, no estaven obligats a passar la inspecci贸. Les comunitats de propietaris, un cop rebin l’informe, disposaran d’un any per elaborar un pla de rehabilitaci贸.

Una altra novetat 茅s que la Generalitat i els ajuntaments podran requerir la ITE, malgrat que l’edifici no tingui 45 anys d’antiguitat, quan hi hagi situacions de risc en finques deteriorades de determinats sectors de la ciutat.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>