Tarifes socials a la factura de l’aigua

L’ACA i l’AMB signen un conveni per potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l’aigua en l’脿mbit metropolit脿

L’Ag猫ncia Catalana de l’Aigua (ACA) i l’脌rea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni amb l’objectiu de potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l’aigua en l’脿mbit metropolit脿. Aquest acord far脿 possible coordinar i impulsar les accions dels ajuntaments de l’脿rea metropolitana de Barcelona que s’hi adhereixin per donar a con猫ixer el c脿non social de l’aigua.

Aquesta figura permet que els usuaris en una posici贸 econ貌mica vulnerable tinguin cobertes les seves necessitats b脿siques d’aigua a un preu redu茂t.

El c脿non social de l’aigua estableix la possibilitat que els pensionistes m茅s grans de 60 anys i que percebin una pensi贸 m铆nima per jubilaci贸, incapacitat permanent o vidu茂tat i les unitats familiars amb tots els seus membres en situaci贸 d’atur seguiran pagant el primer tram del c脿non de l’aigua amb la mateixa tarifa del 2010.

Per accedir-hi, la factura no pot superar els 18 m3 cada dos mesos. Cal recordar que aquest l铆mit s’amplia en funci贸 del n煤mero de persones residents a la llar. Igualment, els sol路licitants han de ser persones f铆siques titulars d’un contracte dom猫stic de subministrament d’aigua per l’habitatge on es troben empadronats.

Des de l’any 2011, en que va entrar en vigor, s’hi han acollit m茅s de 7.000 persones. Tot i aix貌, cal remarcar que durant el primer semestre de 2014 ja s’han duplicat les sol路licituds que es reben en tot un any (3.200 a finals de juny).


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>