Campanya de reducci贸 de sal i greix

Salut P煤blica avala la campanya de reducci贸 de sal i greix als productes carnis posada en marxa per la Federaci贸 Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters.

L’Ag猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya (ASPCAT) d贸na suport a la Federaci贸 Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters en la campanya de reducci贸 de sal i greix als productes carnis. L’acci贸 suposa una disminuci贸 del greix i la sal utilitzats als productes com les salsitxes i les hamburgueses de porc, les hamburgueses de vedella i les de porc i vedella, l’embotit de sang, la botifarra blanca i la xistorra. El comprom铆s dels carnissers i els cansaladers 茅s rebaixar un 10% la sal utilitzada i un 5% els greixos perqu猫 els productes elaborats s’ajustin m茅s a les recomanacions que fan els experts en salut.

La presentaci贸 ha tingut lloc a la seu de l鈥橝g猫ncia de Salut P煤blica i ha comptat amb la pres猫ncia del secretari de Salut P煤blica, Antoni Mateu, i la subdirectora de Promoci贸 de la Salut, Carmen Cabezas, juntament amb el president de la Federaci贸 Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Catalunya, Joan Estap茅, i el t猫cnic responsable de la campanya, Josep Dolcet.
La Federaci贸 Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, entitat que agrupa m茅s de 1.500 empreses del comer莽 detallista carni, ha posat en marxa la iniciativa esmentada, que s鈥檋a dut a terme a l鈥櫭爉bit estatal amb la col路laboraci贸 de la Confederaci贸 Espanyola de Detallistes de la Carn (CEDECARNE) i l’Ag猫ncia Espanyola de Consum, Seguretat Aliment脿ria i Nutrici贸 (AECOSAN).
Segons dades de l鈥檈studi ENRICA (Estudi de nutrici贸 i risc cardiovascular a Espanya. Resultats a Catalu帽a 2010),聽al nostre pa铆s el consum de greixos saturats entre la poblaci贸 adulta suposa un 11% del total de l鈥檈nergia ingerida, quan la recomanaci贸 se situa entre el 7-8%. Les darreres estimacions sobre la ingesta de sal en la dieta detecten un consum de 9,8 g/dia, quan la recomanaci贸 di脿ria m脿xima 茅s de 5 g. Un 88,2% de les persones tindrien nivells de consum per sobre dels 5 g/dia recomanats.
L’ASPCAT avala la iniciativa dels carnissers i els cansaladers com una via adequada per introduir canvis positius en els h脿bits alimentaris de les persones i la inclou en el Pla interdepartamental de salut p煤blica (PINSAP). Aquest Pla promociona un conjunt de pol铆tiques transversals, amb la participaci贸 de diversos departaments del Govern i la implicaci贸 d’empreses, col路lectius i associacions, que suposen una incid猫ncia positiva en la salut de les persones. Entre els reptes que es fixa per aconseguir millorar l’esperan莽a de vida en bona salut hi ha el control del pes per prevenir les afeccions cardiovasculars, entre d’altres.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>