Biblioteques p煤bliques: campanya per a infants d’iniciaci贸 a la programaci贸 d’ordinadors

Les biblioteques p煤bliques posen en marxa una campanya per a infants d’iniciaci贸 a la programaci贸 d’ordinadors

  • El projecte 鈥淐odeclub a les Biblioteques鈥 ofereix formaci贸 gratu茂ta adre莽ada a infants de 10 a 12 anys

Durant la primera quinzena d鈥檕ctubre es posa en marxa la campanya 鈥淐odeclub a les Biblioteques鈥, un projecte de formaci贸 consistent en 12 sessions a 17 biblioteques de Catalunya amb el qual s鈥檌ntroduir脿 els nens i nenes en la programaci贸 d鈥檕rdinadors.

A cadascuna de les biblioteques participants es faran una dotzena de sessions (tallers) adre莽ades a infants de 10 a 12 anys, amb un nombre m脿xim de 12 alumnes. La inscripci贸 a les sessions 茅s gratu茂ta i cada curs tindr脿 el guiatge de dos professors, estudiants procedents la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Polit猫cnica de Catalunya (UPC). Per tal d鈥檃favorir l鈥檃tenci贸 de les nenes cap a la tecnologia es faran grups paritaris.

Els objectius b脿sics dels tallers de 鈥淐odeclub a les Biblioteques鈥 s贸n:
- Acostar els infants entre 10 i 12 anys a les biblioteques p煤bliques
- Treballar el pensament cr铆tic per tal que els usuaris passius esdevinguin creadors actius
- Fomentar vocacions cient铆fiques i tecnol貌giques
- Promoure el voluntariat com a b茅 a la societat
- Fomentar l鈥檈quitat, at猫s que el codeclub 茅s a l鈥檃bast de tots els nens i nenes
- Donar l鈥檕portunitat que els infants aprenguin a programar
- Fomentar la col路laboraci贸 de l鈥檈ntorn universitari a les biblioteques
- Ensenyar a planificar i a resoldre problemes
- Avaluar i investigar els resultats obtinguts

Les biblioteques participants en aquest primer cicle s贸n:

Biblioteca Llefi脿 – Xavier Soto (Badalona)
Biblioteca Trinitat Vella (Barcelona)
Biblioteca Zona Nord (Barcelona)
Biblioteca Central de Castelldefels (Castelldefels)
Biblioteca Roca Umbert (Granollers)
Biblioteca P煤blica de Lloret de Mar (Lloret De Mar)
Biblioteca Ateneu Les Bases (Manresa)
Biblioteca Antoni Comas de Matar贸 (Matar贸)
Biblioteca Comarcal Jaume Vila (Mollerussa)
Biblioteca Central Xavier Amor贸s (Reus)
Biblioteca Merc猫 Lleix脿 (Roquetes)
Biblioteca Vapor Badia (Sabadell)
Biblioteca Jordi Rubi贸 Balaguer (Sant Boi de Llobregat)
Biblioteca Miquel Mart铆 i Pol (Sant Gregori)
Biblioteca P煤blica de Tarragona (Tarragona)
Biblioteca Central de Terrassa (Terrassa)
Biblioteca Joan Oliva i Mil脿 (Vilanova i la Geltr煤)

La campanya 鈥淐odeclub a les Biblioteques鈥 茅s una extensi贸 del projecte Codeclubcat. Els codeclub s贸n una xarxa d鈥檃ctivitats gratu茂tes gestionades per voluntaris amb l鈥檕bjectiu que els nens tinguin la oportunitat de programar. La idea original neix al Regne Unit i es difon al m贸n anglosax贸 en l鈥檈ntorn educatiu, des d鈥檕n s鈥檈st茅n a altres pa茂sos. Actualment, hi ha m茅s de 1.350 codeclub arreu del m贸n. Al web de Codeclubcat es pot consultar la filosofia d鈥檃quest projecte innovador, aix铆 com tots els materials de les 12 sessions del curs que es faran a cada biblioteca.

鈥淐odeclub a les Biblioteques鈥 茅s una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura que, a partir de l鈥檈xperi猫ncia dels codeclub en l鈥櫭爉bit infantil, adapta la idea al m贸n de les biblioteques p煤bliques, amb la finalitat d鈥檕ferir suport a tot all貌 que afavoreixi la difusi贸 del coneixement i que faciliti als usuaris les eines per a assolir-lo i augmentar les seves capacitats. Per a aquesta iniciativa, a m茅s a m茅s de la col路laboraci贸 de Codeclubcat, compta amb la de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) , i la Universitat Polit猫cnica de Catalunya (UPC) .

M茅s informaci贸: biblioteques@gencat.cat


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>