Habitatge i Endesa signen un conveni per renovar calderes en edificis d’habitatges i reduir el consum energètic de les llars.

La signatura del conveni s’emmarca en l’Estratègia Catalana de Renovació Energètica d’Edificis (ECREE) que el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el febrer de 2014 i que actualment compta amb el suport de 76 entitats representants del sector de la renovació energètica dels edificis.

Aquest matí, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el responsable de Nova Construcció d’Endesa a Catalunya, Eduard Domingo, han signat un conveni de col·laboració per a realitzar una campanya de renovació dels equips tèrmics en edificis d’habitatges a tot Catalunya.

Endesa facilitarà la instal·lació de calderes més eficients, amb avantatges econòmics per als usuaris i proposarà altres actuacions relatives a la eficiència energètica de la comunitat.

El conveni signat avui pretén promoure la renovació energètica dels edificis d’habitatges facilitant, per part d’Endesa, la instal·lació de calefacció centralitzada de gas que optimitza el consum energètic i la reducció d’emissions associades. La campanya va destinada als edificis d’habitatges que tinguin sales de calderes centralitzades per a calefacció o producció d’aigua calenta sanitària i que consumeixin combustibles diferents al gas natural o que tinguin unes instal·lacions de gas natural de més de 10 anys.

L’oferta d’Endesa consisteix a fer la inversió inicial necessària en les sales de calderes, i el manteniment posterior (tant el preventiu com el correctiu). També proposarà altres actuacions relatives a l’eficiència energètica de la comunitat relacionades amb els tancaments o la il·luminació, entre altres. Els usuaris podran optar a unes instal·lacions noves més eficients amb una factura mensual que inclourà una part fixa on es repercutirà la inversió d’Endesa, el manteniment integral i la garantia total, i una part variable que anirà en funció del consum real de gas del seu habitatge.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya col·labora en aquest projecte facilitant la informació sobre les subvencions que gestiona i facilitant informació als usuaris sobre l’existència de la campanya.

El projecte europeu Marie, liderat pel Departament Territori i Sostenibilitat, ha facilitat el desenvolupament d’una estratègia de renovació energètica dels edificis a Catalunya
ECREE s’emmarca en el projecte europeu MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Improvement), format per 23 socis de nou països mediterranis de la Unió Europea i liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Entre els principals objectius del Projecte MARIE es troba la definició d’una estratègia per a la millora de l’eficiència energètica dels edificis de l’espai MED, l’Estratègia MEDBEE.

ECREE està desenvolupant un programa d’inversions 2014-2020 que preveu una inversió total de 1.400 milions d’euros. Durant l’any 2014 aquest programa es composa de 13 projectes tractor, que compten amb un pressupost superior a 35 milions d’euros, i que està previst que generin altres projectes vinculats, per un efecte de reacció en cadena. Per generar aquest efecte es treballa amb uns eixos de treball que inclouen entre altres actuacions campanyes de promoció als sectors implicats, en aquest cas els propietaris d’habitatges. Entre aquests projectes tractor es troba el de Renovació energètica d’edificis d’habitatges plurifamiliars amb sistemes centralitzats de calefacció, tipologia en la qual s’inclouen 2.500 edificis aproximadament a Catalunya. És en aquest sentit que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya col·labora en la campanya d’instal·lació de calderes de gas que promou Endesa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí