Nova aplicaci贸 m貌bil del Carnet Jove

L’aplicaci贸 per geolocalitzar els avantatges del Carnet Jove, disponible gratu茂tament a Google Play i App Store

  • Benestar Social i Fam铆lia expedeix el carnet sense cost al Sal贸 de l鈥橢nsenyament, que per primera vegada incorpora a l鈥檈stand de Joventut una eina de realitat augmentada

  • Les dues principals botigues en l铆nia per a dispositius m貌bils ja inclouen el programari que permet localitzar els 7.734 avantatges vinculats al carnet
  • El nou servei s鈥檃dre莽a als 516.259 titulars de 14 a 29 anys i a la ciutadania en general

El Carnet Jove, gestionat pel Departament de Benestar Social i Fam铆lia, ha iniciat una nova etapa amb l鈥檈ntrada a les principals botigues d鈥檃plicacions per a dispositius m貌bils: Google Play i App Store.

D鈥檃questa manera, tots els usuaris de models de tel猫fon iPhone, Android, Nokia o Blackberry 7.0 podran baixar l鈥檃plicaci贸 del Carnet Jove de manera gratu茂ta. Aquest servei permetr脿 als 516.259 titulars del carnet, i a tota la poblaci贸 en general, geolocalitzar els avantatges i serveis que ofereix el Carnet Jove i que tinguin al seu abast per proximitat geogr脿fica.

El sistema de geolocalitzaci贸 es pot activar mitjan莽ant la c脿mera del dispositiu m貌bil a trav茅s d鈥檜n mapa de la zona o en un llistat amb la seva ubicaci贸, de manera que els avantatges se sobreposen a la imatge real del carrer. El radi d鈥檃ctivaci贸 茅s d鈥檜n m脿xim de 25 quil貌metres.

Els usuaris i usu脿ries d鈥檃quest sistema podran geolocalitzar un total de 7.734 avantatges repartits per tot Catalunya, que impliquen descomptes en serveis ofertats per alguna entitat, empresa o instituci贸 amb la qual s鈥檋a signat un conveni de col路laboraci贸. S鈥檌nclouen diversitat d鈥櫭爉bits com la cultura, el turisme i la mobilitat, la formaci贸, la salut, els esports, la tecnologia o el lleure, entre d鈥檃ltres.

A m茅s a m茅s, el sistema indicar脿 la manera m茅s r脿pida de despla莽ar-se fins al punt on es trobi l鈥檃vantatge mitjan莽ant el navegador GPS, ja sigui a peu, en transport p煤blic o en vehicle propi.

Una vegada els titulars hagin fet 煤s d鈥檜n avantatge podran informar, comentar i compartir les seves experi猫ncies amb altres joves a trav茅s de les xarxes socials Facebook i Twitter.

Entre els avantatges destacats hi ha els descomptes als museus m茅s importants de Catalunya, a l鈥檃llotjament en albergs p煤blics, als bitllets de diferents mitjans de transport (com ara Renfe, Vueling o Transmediterr脿nia), a les quotes en diferents centres educatius o a l鈥檃cc茅s gratu茂t a una asseguran莽a internacional en cas de viatge.

El nou sistema de geolocalitzaci贸 incentivar脿 els titulars del Carnet Jove a fer 煤s d鈥檃vantatges en petits serveis, comer莽os i entitats d鈥檜n abast local i comarcal, complementant aix铆 d鈥檃ltres avantatges amb un abast nacional o internacional, que solen ser m茅s utilitzats. D鈥檃questa manera, s鈥檃profundeix en el car脿cter de popularitzaci贸 del carnet entre tota la joventut catalana i en el conjunt del territori.

A m茅s dels avantatges a Catalunya, els titulars del carnet disposen de m茅s de 80.000 avantatges arreu d鈥橢uropa, en un total de 38 pa茂sos i estats, sobretot en els 脿mbits de mobilitat, cultura i turisme.

La posada en marxa del servei de geolocalitzaci贸 forma part del Projecte Carnet Jove M貌bil, que permetr脿 utilitzar i consultar totes les ofertes del carnet a trav茅s dels quatre models de tel猫fons m貌bils esmentats: propostes, not铆cies, convocat貌ries p煤bliques, espais de participaci贸, etc. A m茅s, es pot utilitzar aquest nou canal per a sol路licitar l鈥檈xpedici贸 del Carnet Jove. Aquest sistema conviur脿 amb l鈥檈xpedici贸 tradicional a trav茅s de la xarxa d鈥檕ficines de 鈥渓a Caixa鈥.

Realitat augmentada al Sal贸 de l鈥橢nsenyament

El Carnet Jove 茅s present aquesta setmana al Sal贸 de l鈥橢nsenyament, en l鈥檈stand que agrupa els diferents programes de joventut del Govern, aix铆 com l鈥檕ferta d鈥檃lbergs de la Generalitat.

Per a promocionar-lo, l鈥橝g猫ncia Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Fam铆lia expedeix els carnets de manera gratu茂ta, reparteix el Pack Jove 2013 tamb茅 de franc i informa de tots els avantatges que el carnet ofereix en l鈥櫭爉bit de la formaci贸: 1.039 descomptes en acad猫mies d鈥檌diomes, formaci贸 continuada, m脿sters i postgraus i cursos d鈥檌mmersi贸 ling眉铆stica, inform脿tica, imatge i so, arts, entre molts d鈥檃ltres.

La pres猫ncia a l鈥檈stand de la Direcci贸 General de Joventut serveix tamb茅 d鈥檃parador per presentar la nova eina de realitat augmentada, que s鈥檋a incl貌s en l鈥檃plicaci贸 m貌bil del Carnet Jove. Aquest sistema difondr脿 els vint avantatges m茅s populars del carnet (entre els quals hi ha serveis relacionats amb la pr脿ctica de l鈥檚now, el r脿fting, els museus o la F贸rmula 1) mitjan莽ant l鈥檃parici贸 de personatges de ficci贸.

Per a promocionar l鈥櫭簊 del nou sistema i del Carnet Jove en general, s鈥檋a organitzat un concurs amb preguntes sobre els personatges de realitat augmentada. Els encertants i guanyadors del concurs seran premiats amb un viatge de franc per a dues persones a Bolonya, Casablanca, Estocolm i Frankfurt.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>