L’aplicació per geolocalitzar els avantatges del Carnet Jove, disponible gratuïtament a Google Play i App Store

  • Benestar Social i Família expedeix el carnet sense cost al Saló de l’Ensenyament, que per primera vegada incorpora a l’estand de Joventut una eina de realitat augmentada

  • Les dues principals botigues en línia per a dispositius mòbils ja inclouen el programari que permet localitzar els 7.734 avantatges vinculats al carnet
  • El nou servei s’adreça als 516.259 titulars de 14 a 29 anys i a la ciutadania en general

El Carnet Jove, gestionat pel Departament de Benestar Social i Família, ha iniciat una nova etapa amb l’entrada a les principals botigues d’aplicacions per a dispositius mòbils: Google Play i App Store.

D’aquesta manera, tots els usuaris de models de telèfon iPhone, Android, Nokia o Blackberry 7.0 podran baixar l’aplicació del Carnet Jove de manera gratuïta. Aquest servei permetrà als 516.259 titulars del carnet, i a tota la població en general, geolocalitzar els avantatges i serveis que ofereix el Carnet Jove i que tinguin al seu abast per proximitat geogràfica.

El sistema de geolocalització es pot activar mitjançant la càmera del dispositiu mòbil a través d’un mapa de la zona o en un llistat amb la seva ubicació, de manera que els avantatges se sobreposen a la imatge real del carrer. El radi d’activació és d’un màxim de 25 quilòmetres.

Els usuaris i usuàries d’aquest sistema podran geolocalitzar un total de 7.734 avantatges repartits per tot Catalunya, que impliquen descomptes en serveis ofertats per alguna entitat, empresa o institució amb la qual s’ha signat un conveni de col·laboració. S’inclouen diversitat d’àmbits com la cultura, el turisme i la mobilitat, la formació, la salut, els esports, la tecnologia o el lleure, entre d’altres.

A més a més, el sistema indicarà la manera més ràpida de desplaçar-se fins al punt on es trobi l’avantatge mitjançant el navegador GPS, ja sigui a peu, en transport públic o en vehicle propi.

Una vegada els titulars hagin fet ús d’un avantatge podran informar, comentar i compartir les seves experiències amb altres joves a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.

Entre els avantatges destacats hi ha els descomptes als museus més importants de Catalunya, a l’allotjament en albergs públics, als bitllets de diferents mitjans de transport (com ara Renfe, Vueling o Transmediterrània), a les quotes en diferents centres educatius o a l’accés gratuït a una assegurança internacional en cas de viatge.

El nou sistema de geolocalització incentivarà els titulars del Carnet Jove a fer ús d’avantatges en petits serveis, comerços i entitats d’un abast local i comarcal, complementant així d’altres avantatges amb un abast nacional o internacional, que solen ser més utilitzats. D’aquesta manera, s’aprofundeix en el caràcter de popularització del carnet entre tota la joventut catalana i en el conjunt del territori.

A més dels avantatges a Catalunya, els titulars del carnet disposen de més de 80.000 avantatges arreu d’Europa, en un total de 38 països i estats, sobretot en els àmbits de mobilitat, cultura i turisme.

La posada en marxa del servei de geolocalització forma part del Projecte Carnet Jove Mòbil, que permetrà utilitzar i consultar totes les ofertes del carnet a través dels quatre models de telèfons mòbils esmentats: propostes, notícies, convocatòries públiques, espais de participació, etc. A més, es pot utilitzar aquest nou canal per a sol·licitar l’expedició del Carnet Jove. Aquest sistema conviurà amb l’expedició tradicional a través de la xarxa d’oficines de “la Caixa”.

Realitat augmentada al Saló de l’Ensenyament

El Carnet Jove és present aquesta setmana al Saló de l’Ensenyament, en l’estand que agrupa els diferents programes de joventut del Govern, així com l’oferta d’albergs de la Generalitat.

Per a promocionar-lo, l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família expedeix els carnets de manera gratuïta, reparteix el Pack Jove 2013 també de franc i informa de tots els avantatges que el carnet ofereix en l’àmbit de la formació: 1.039 descomptes en acadèmies d’idiomes, formació continuada, màsters i postgraus i cursos d’immersió lingüística, informàtica, imatge i so, arts, entre molts d’altres.

La presència a l’estand de la Direcció General de Joventut serveix també d’aparador per presentar la nova eina de realitat augmentada, que s’ha inclòs en l’aplicació mòbil del Carnet Jove. Aquest sistema difondrà els vint avantatges més populars del carnet (entre els quals hi ha serveis relacionats amb la pràctica de l’snow, el ràfting, els museus o la Fórmula 1) mitjançant l’aparició de personatges de ficció.

Per a promocionar l’ús del nou sistema i del Carnet Jove en general, s’ha organitzat un concurs amb preguntes sobre els personatges de realitat augmentada. Els encertants i guanyadors del concurs seran premiats amb un viatge de franc per a dues persones a Bolonya, Casablanca, Estocolm i Frankfurt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí