31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac

70.000 persones han deixat de fumar en el darrer any amb ajuda de la xarxa p煤blica.

El consum de tabac 茅s el principal factor de risc de cronicitat i el causant d’una mort cada hora per malalties relacionades amb la seva addicci贸. Al voltant de 70.000 persones que han demanat ajuda als diferents nivells de la xarxa p煤blica de Catalunya han deixat de fumar. D’altra banda, les m茅s de 17.000 inspeccions realitzades a locals confirmen que gaireb茅 en la seva totalitat (99%) no es fuma.

Com a resultat de totes les mesures, avui m茅s del 90% de la poblaci贸 declara no haver estat gens exposada al fum del tabac durant l’any 2012.

Segons dades de l’ESCAc a Catalunya, una quarta part (25,4%) de la poblaci贸 fuma di脿riament i un 3,1% ho fa ocasionalment. La proporci贸 de fumadors 茅s del 28,5%, un punt menys que en l’enquesta anterior. La proporci贸 d’exfumadors (21,8%) s’ha incrementat considerablement respecte a l’any 2006 (19,7%).

Per sexe, els homes (34,2%) fumen m茅s que les dones (22,9%) a tots els grups d’edat. En els homes s’observa una major prevalen莽a de fumadors en nivells socioecon貌mics m茅s baixos, patr贸 que no es reprodueix en les dones.

Tamb茅 s’ha observat que els aturats amb m茅s precarietat (sense subsidi) fumen significativament m茅s, tant els homes com les dones, respecte a la resta de gent en edat activa.

L’Organitzaci贸 Mundial de la Salut (OMS) ha escollit 芦Prohibici贸 total a qualsevol forma de publicitat o patrocini聽 del tabac禄, com a lema del Dia Mundial sense Tabac, d’avui divendres 31 de maig de 2013.

On puc trobar ajuda per deixar de fumar?

 

Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>