70.000 persones han deixat de fumar en el darrer any amb ajuda de la xarxa pública.

El consum de tabac és el principal factor de risc de cronicitat i el causant d’una mort cada hora per malalties relacionades amb la seva addicció. Al voltant de 70.000 persones que han demanat ajuda als diferents nivells de la xarxa pública de Catalunya han deixat de fumar. D’altra banda, les més de 17.000 inspeccions realitzades a locals confirmen que gairebé en la seva totalitat (99%) no es fuma.

Com a resultat de totes les mesures, avui més del 90% de la població declara no haver estat gens exposada al fum del tabac durant l’any 2012.

Segons dades de l’ESCAc a Catalunya, una quarta part (25,4%) de la població fuma diàriament i un 3,1% ho fa ocasionalment. La proporció de fumadors és del 28,5%, un punt menys que en l’enquesta anterior. La proporció d’exfumadors (21,8%) s’ha incrementat considerablement respecte a l’any 2006 (19,7%).

Per sexe, els homes (34,2%) fumen més que les dones (22,9%) a tots els grups d’edat. En els homes s’observa una major prevalença de fumadors en nivells socioeconòmics més baixos, patró que no es reprodueix en les dones.

També s’ha observat que els aturats amb més precarietat (sense subsidi) fumen significativament més, tant els homes com les dones, respecte a la resta de gent en edat activa.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit «Prohibició total a qualsevol forma de publicitat o patrocini  del tabac», com a lema del Dia Mundial sense Tabac, d’avui divendres 31 de maig de 2013.

On puc trobar ajuda per deixar de fumar?

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí