Decàleg de consells per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al màxim el pressupost destinat

El dia 28 de maig se celebra el dia nacional de la Nutrició, que enguany es basa en el lema “Menjar bé per envellir millor“. Una alimentació saludable, conjuntament amb un bon nivell d’activitat física (acumular 30 minuts d’activitat física moderada 5 dies a la setmana o més) i mantenir la ment activa són els factors claus per a un envelliment saludable.

L’actual crisis econòmica ha augmentat el nombre de persones en situació de vulnerabilitat i les persones en aquesta situació tenen més risc de patir problemes de salut. Les persones grans i els infants són els col·lectius de població més vulnerables quant al patiment de malnutrició i les conseqüències que deriven de situacions de mancances. El quart estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja destaca que 7 de cada 10 famílies en situació de risc no poden garantir l’alimentació saludable dels seus fills a casa.

La Creu Roja, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, portarà a terme una campanya d’emergència per garantir l’alimentació saludable de mil infants en risc durant l’estiu. Els ajuts es distribuiran en 123 municipis de Catalunya entre les famílies dels infants que ja reben beques de menjador escolar de la Creu Roja i els infants més vulnerables que assisteixen a diferents centres i espais de l’entitat al territori.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya col·labora amb aquest projecte definint els criteris i valorant la despesa necessària per a una cistella de l’alimentació bàsica familiar d’acord amb les recomanacions de la piràmide de l’alimentació saludable del 2012. També s’ha elaborat una proposta de menú setmanal amb la llista de la compra que s’hi associa i el seu cost estimat. S’ha elaborat a més un decàleg de consells i indicacions per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al màxim el pressupost destinat.

Està previst oferir assessorament sobre l’alimentació saludable i l’equilibri nutricional per a la gent gran en l’àmbit dels menjadors socials i dels serveis d’alimentació a domicili de la Creu Roja a Catalunya.

Decàleg de consells per menjar més sa amb menys diners

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí