Campanya contra l’anor猫xia i la bul铆mia

“Una ampolla d’aigua 茅s tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu” .

Una campanya contra l’anor猫xia i la bul铆mia ha repartit milers d’ampolles buides amb el lema “Una ampolla d’aigua 茅s tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu” en llocs visibles de totes les universitats catalanes de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables i a desenes d’entitats juvenils.

La campanya ha estat promoguda per l’Associaci贸 contra l’Anor猫xia i la Bul铆mia (ACAB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) amb la col路laboraci贸 del Departament de Benestar Social i Fam铆lia.

La iniciativa t茅 l’objectiu de lluitar contra les malalties de l’anor猫xia i la bul铆mia entre la poblaci贸 jove de 15 a 29 anys, sobretot entre les noies, ja que actualment 茅s la tercera malaltia cr貌nica entre la poblaci贸 femenina adolescent i juvenil. Segons dades de l’ACAB, a Catalunya actualment hi ha unes 26.000 noies que pateixen anor猫xia, bul铆mia o altres trastorns relacionats, un 6% del total de poblaci贸 jove femenina. 2.000 nois tamb茅 estan afectats.

Risc de mortalitat del 6%

No obstant, el risc de les noies joves de patir trastorns de conducta aliment脿ria (TCA) s’eleva fins a l’11,5 %. En el cas concret de l’anor猫xia nerviosa, el risc de mortalitat 茅s del 6%. A m茅s a m茅s, els TCA tenen associats altres s铆mptomes negatius com la depressi贸, l’ansietat i, en molts casos, trastorns de personalitat.

L’ACAB tamb茅 ha detectat que, si b茅 inicialment es parlava d’un problema propi de l’adolesc猫ncia, en els darrers anys s’ha est猫s a la poblaci贸 jove i adulta. En aquest sentit, l’entitat ha comptabilitzat que el 60% de les consultes que atenen directament s贸n de persones de m茅s de 24 anys.

ACAB (Tel. 93 454 91 09)

La campanya a Twitter: #ResSer


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>