“Una ampolla d’aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu” .

Una campanya contra l’anorèxia i la bulímia ha repartit milers d’ampolles buides amb el lema “Una ampolla d’aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu” en llocs visibles de totes les universitats catalanes de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables i a desenes d’entitats juvenils.

La campanya ha estat promoguda per l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família.

La iniciativa té l’objectiu de lluitar contra les malalties de l’anorèxia i la bulímia entre la població jove de 15 a 29 anys, sobretot entre les noies, ja que actualment és la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent i juvenil. Segons dades de l’ACAB, a Catalunya actualment hi ha unes 26.000 noies que pateixen anorèxia, bulímia o altres trastorns relacionats, un 6% del total de població jove femenina. 2.000 nois també estan afectats.

Risc de mortalitat del 6%

No obstant, el risc de les noies joves de patir trastorns de conducta alimentària (TCA) s’eleva fins a l’11,5 %. En el cas concret de l’anorèxia nerviosa, el risc de mortalitat és del 6%. A més a més, els TCA tenen associats altres símptomes negatius com la depressió, l’ansietat i, en molts casos, trastorns de personalitat.

L’ACAB també ha detectat que, si bé inicialment es parlava d’un problema propi de l’adolescència, en els darrers anys s’ha estès a la població jove i adulta. En aquest sentit, l’entitat ha comptabilitzat que el 60% de les consultes que atenen directament són de persones de més de 24 anys.

ACAB (Tel. 93 454 91 09)

La campanya a Twitter: #ResSer

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí