Ajuts per pagar el lloguer

Un total de 2.117 llars han percebut ajuts d’especial urg猫ncia per evitar el desnonament en el que portem d’any

Entre els mesos de gener i octubre d’enguany, un total de 23.784 fam铆lies en risc d’exclusi贸 residencial han rebut algun tipus d’ajut p煤blic, un 30,6% m茅s que en el mateix per铆ode de l’any passat. Els pressupostos de 2014 preveuen destinar 58,5 MEUR a les pol铆tiques d’habitatges.

Pel que fa en concret al bloc ocupat al municipi de Salt, la situaci贸 s’ha abordat seguint el protocol ordinari establert per a聽aquests casos mitjan莽ant la Mesa d’Emerg猫ncies Socials. 脡s a dir, s’ha ofert un habitatge a les fam铆lies que ho han sol路licitat i que complien els requisits.

L’Ag猫ncia de l’Habitatge de Catalunya ja va presentar en el seu moment un escrit al jutjat per demanar l’ajornament dels desallotjaments previstos. La voluntat era seguir analitzant la situaci贸 de totes les fam铆lies, ja que s’havien detectat alguns casos amb una situaci贸 socioecon貌mica que podria justificar el reallotjament en un habitatge d’emerg猫ncia.

De les fam铆lies que viuen al bloc de Salt 6 han presentat la petici贸 per accedir a un habitatge protegit. Des del 28 d’octubre ja estan signades les resolucions per adjudicar pisos a 5 d’aquestes 6 fam铆lies mitjan莽ant la Mesa d’Emerg猫ncies. En el cas restant s’ha demanat a l’afectat que aporti documentaci贸 complement脿ria per tal de valorar聽si compleix els requisits necessaris. Els habitatges s’ofereixen en lloguer per un termini de dos anys, prorrogable fins a quatre, amb unes mensualitats que en cap cas superen els 50 euros.

A hores d’ara, s’est脿 a l’espera que els adjudicataris acceptin els pisos i es puguin signar els corresponents contractes de lloguer. El passat dia 19 l’Ag猫ncia de l’Habitatge es va posar a disposici贸 del jutjat per atendre les fam铆lies del bloc que necessitin un habitatge de reallotjament, tant les 5 que ja han fet la petici贸 formal, com les que ho puguin demanar en un futur immediat.

Prestacions econ貌miques d’urg猫ncia especial per atendre deutes de lloguer o d’amortitzaci贸 hipotec脿ria, o per desnonament


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>