Un total de 2.117 llars han percebut ajuts d’especial urgència per evitar el desnonament en el que portem d’any

Entre els mesos de gener i octubre d’enguany, un total de 23.784 famílies en risc d’exclusió residencial han rebut algun tipus d’ajut públic, un 30,6% més que en el mateix període de l’any passat. Els pressupostos de 2014 preveuen destinar 58,5 MEUR a les polítiques d’habitatges.

Pel que fa en concret al bloc ocupat al municipi de Salt, la situació s’ha abordat seguint el protocol ordinari establert per a aquests casos mitjançant la Mesa d’Emergències Socials. És a dir, s’ha ofert un habitatge a les famílies que ho han sol·licitat i que complien els requisits.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja va presentar en el seu moment un escrit al jutjat per demanar l’ajornament dels desallotjaments previstos. La voluntat era seguir analitzant la situació de totes les famílies, ja que s’havien detectat alguns casos amb una situació socioeconòmica que podria justificar el reallotjament en un habitatge d’emergència.

De les famílies que viuen al bloc de Salt 6 han presentat la petició per accedir a un habitatge protegit. Des del 28 d’octubre ja estan signades les resolucions per adjudicar pisos a 5 d’aquestes 6 famílies mitjançant la Mesa d’Emergències. En el cas restant s’ha demanat a l’afectat que aporti documentació complementària per tal de valorar si compleix els requisits necessaris. Els habitatges s’ofereixen en lloguer per un termini de dos anys, prorrogable fins a quatre, amb unes mensualitats que en cap cas superen els 50 euros.

A hores d’ara, s’està a l’espera que els adjudicataris acceptin els pisos i es puguin signar els corresponents contractes de lloguer. El passat dia 19 l’Agència de l’Habitatge es va posar a disposició del jutjat per atendre les famílies del bloc que necessitin un habitatge de reallotjament, tant les 5 que ja han fet la petició formal, com les que ho puguin demanar en un futur immediat.

Prestacions econòmiques d’urgència especial per atendre deutes de lloguer o d’amortització hipotecària, o per desnonament

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí