Comencen les rebaixes d’hivern

Dem脿 dilluns, 7 de gener, comencen les rebaixes d’hivern als establiments comercials de Catalunya

 • Els comer莽os podran obrir el proper diumenge 13 de gener, primer dia festiu de la campanya de rebaixes 聽d鈥檃quest any 2013 que finalitzar脿 el proper 6 de mar莽.
 • L鈥橝g猫ncia Catalana del Consum recomana examinar b茅 el producte abans d鈥檃dquirir-lo, conservar la garantia de producte i la factura.

Des de dem脿 i fins el proper 6 de mar莽 s鈥檌nicia la campanya de rebaixes a 40.000 establiments comercials de Catalunya. El proper diumenge, 13 de gener, primer dia festiu del per铆ode de rebaixes, els comer莽os catalans podran obrir, d鈥檃cord amb el calendari d鈥檕bertura comercial autoritzada pel Departament d鈥橢mpresa i Ocupaci贸 per aquest any 2013.

El decret Llei 4/2012, aprovat el passat 30 d鈥檕ctubre, regula la venda en rebaixes a Catalunya i estableix que es pot realitzar a criteri de cada comerciant i amb la durada que consideri, dins dels seg眉ents per铆odes estacionals: hivern (del 7 de gener fins al dia 6 de mar莽, ambd贸s inclosos) i estiu (de l鈥1 de juliol al 31 d鈥檃gost, ambd贸s).
Recomanacions de l鈥橝g猫ncia Catalana del Consum
A l鈥檋ora de comprar en rebaixes, l鈥橝g猫ncia Catalana del Consum recomana a les persones consumidores i usu脿ries seguir els consells seg眉ents:
 • Fer una llista dels productes que interessen, d鈥檃cord amb el pressupost.
 • Diferenciar entre vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidaci贸, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats han d鈥檈star diferenciats de la resta.
 • Comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l鈥檃parador com a l鈥檌nterior de l鈥檈stabliment.
 • Examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que t茅 a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.
 • Comprovar l鈥檃dmissi贸 de targetes de cr猫dit com a forma de pagament habitual, ja que tamb茅 s鈥檋a d鈥檃dmetre aquest sistema en per铆ode de rebaixes.
 • Llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d鈥櫭簊 i les caracter铆stiques del producte.
 • Demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n鈥櫭﹕ la garantia. Tamb茅 cal conservar els cat脿legs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves caracter铆stiques. Si es detecten defectes en el producte, cal adre莽ar-se a l鈥檈stabliment on s鈥檋a adquirit i adjuntar el tiquet o factura de compra.
 • Preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en qu猫 es pot fer aquest canvi. L鈥檈stabliment no t茅 l鈥檕bligaci贸 de canviar un producte que es trobi en perfecte estat, a menys que ho anunci茂.
 • Recordar que tots els comer莽os han de disposar de fulls oficials de reclamaci贸/den煤ncia. En aquest sentit, escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum 茅s una garantia.


Tambi茅n te interesar谩 :

Shortlink:

Deja un comentario

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos necesarios est谩n marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>