Demà dilluns, 7 de gener, comencen les rebaixes d’hivern als establiments comercials de Catalunya

  •  Els comerços podran obrir el proper diumenge 13 de gener, primer dia festiu de la campanya de rebaixes  d’aquest any 2013 que finalitzarà el proper 6 de març.
  • L’Agència Catalana del Consum recomana examinar bé el producte abans d’adquirir-lo, conservar la garantia de producte i la factura.

Des de demà i fins el proper 6 de març s’inicia la campanya de rebaixes a 40.000 establiments comercials de Catalunya. El proper diumenge, 13 de gener, primer dia festiu del període de rebaixes, els comerços catalans podran obrir, d’acord amb el calendari d’obertura comercial autoritzada pel Departament d’Empresa i Ocupació per aquest any 2013.

El decret Llei 4/2012, aprovat el passat 30 d’octubre, regula la venda en rebaixes a Catalunya i estableix que es pot realitzar a criteri de cada comerciant i amb la durada que consideri, dins dels següents períodes estacionals: hivern (del 7 de gener fins al dia 6 de març, ambdós inclosos) i estiu (de l’1 de juliol al 31 d’agost, ambdós).
Recomanacions de l’Agència Catalana del Consum
A l’hora de comprar en rebaixes, l’Agència Catalana del Consum recomana a les persones consumidores i usuàries seguir els consells següents:
  • Fer una llista dels productes que interessen, d’acord amb el pressupost.
  • Diferenciar entre vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats han d’estar diferenciats de la resta.
  • Comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment.
  • Examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.
  • Comprovar l’admissió de targetes de crèdit com a forma de pagament habitual, ja que també s’ha d’admetre aquest sistema en període de rebaixes.
  • Llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d’ús i les característiques del producte.
  • Demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n’és la garantia. També cal conservar els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques. Si es detecten defectes en el producte, cal adreçar-se a l’establiment on s’ha adquirit i adjuntar el tiquet o factura de compra.
  • Preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L’establiment no té l’obligació de canviar un producte que es trobi en perfecte estat, a menys que ho anunciï.
  • Recordar que tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia. En aquest sentit, escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum és una garantia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí