Projecte per proporcionar àpats gratuïts a gent gran amb necessitats socials i econòmiques 

Aquesta iniciativa solidària permetrà oferir a través dels menjadors de les residències i centres de dia adscrits a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) àpats gratuïts a persones grans amb necessitats socials i econòmiques. En el projecte també col·laboren l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.

Es calcula que a través de la campanya, que es desenvoluparà durant tot el 2013, se serviran 261.000 àpats i es cobriran les necessitats nutricionals d’unes 1.000 persones al dia. Es podran beneficiar del programa persones de 65 anys o més amb problemes socials i/o econòmics, especialment aquelles que viuen soles o tenen una xarxa familiar feble o deteriorada i tenen greus dificultats econòmiques. En el projecte participen un centenar de centres assistencials d’arreu del territori.

Prestacions i ajuts per a la gent gran L’any passat més de 62.500 persones es van beneficiar de prestacions i ajuts destinats a gent gran amb un baix nivell d’ingressos com ara les prestacions per al manteniment de les despeses de la llar per a determinats col·lectius, els ajuts assistencials de protecció als cònjuges supervivents i les prestacions per atendre necessitats bàsiques. Paral·lelament, 31.424 persones són beneficiaries de pensions no contributives per jubilació, 18.513 de prestacions complementàries per a pensionistes de la modalitat no contributiva i 120.987 persones majors de 65 anys reben prestacions i serveis a través de la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí