Salut Pública avala la campanya de reducció de sal i greix als productes carnis posada en marxa per la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) dóna suport a la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters en la campanya de reducció de sal i greix als productes carnis. L’acció suposa una disminució del greix i la sal utilitzats als productes com les salsitxes i les hamburgueses de porc, les hamburgueses de vedella i les de porc i vedella, l’embotit de sang, la botifarra blanca i la xistorra. El compromís dels carnissers i els cansaladers és rebaixar un 10% la sal utilitzada i un 5% els greixos perquè els productes elaborats s’ajustin més a les recomanacions que fan els experts en salut.

La presentació ha tingut lloc a la seu de l’Agència de Salut Pública i ha comptat amb la presència del secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, i la subdirectora de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, juntament amb el president de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Catalunya, Joan Estapé, i el tècnic responsable de la campanya, Josep Dolcet.
La Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, entitat que agrupa més de 1.500 empreses del comerç detallista carni, ha posat en marxa la iniciativa esmentada, que s’ha dut a terme a l’àmbit estatal amb la col·laboració de la Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (CEDECARNE) i l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN).
Segons dades de l’estudi ENRICA (Estudi de nutrició i risc cardiovascular a Espanya. Resultats a Cataluña 2010), al nostre país el consum de greixos saturats entre la població adulta suposa un 11% del total de l’energia ingerida, quan la recomanació se situa entre el 7-8%. Les darreres estimacions sobre la ingesta de sal en la dieta detecten un consum de 9,8 g/dia, quan la recomanació diària màxima és de 5 g. Un 88,2% de les persones tindrien nivells de consum per sobre dels 5 g/dia recomanats.
L’ASPCAT avala la iniciativa dels carnissers i els cansaladers com una via adequada per introduir canvis positius en els hàbits alimentaris de les persones i la inclou en el Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP). Aquest Pla promociona un conjunt de polítiques transversals, amb la participació de diversos departaments del Govern i la implicació d’empreses, col·lectius i associacions, que suposen una incidència positiva en la salut de les persones. Entre els reptes que es fixa per aconseguir millorar l’esperança de vida en bona salut hi ha el control del pes per prevenir les afeccions cardiovasculars, entre d’altres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí