L’Agència de Salut Pública de Catalunya distribuirà 1.250.000 dosis de vacunes durant els mesos d’octubre i novembre

La campanya de vacunació antigripal d’enguany es desenvoluparà entre els mesos d’octubre i novembre als centres vacunals de tot Catalunya i pretén mantenir una cobertura superior al 70% en les persones majors de 65 anys. Un dels objectius del Pla de Salut ( 2011-2015) és l’atenció als pacients crònics i és per això que la campanya d’aquest any vol insistir en la importància de la vacunació d’aquests pacients. El pressupost de la campanya de vacunació d’aquest any és de 5.100.000 euros, molt similar a la de l’any passat.

El Departament de Salut distribuirà 1.250.000 dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris i que han estat consensuats amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat i Política Social.

Els grups de risc a vacunar són:

  • Les persones amb alt risc de complicacions, entre les quals es troben aquelles que pateixen certes malalties cròniques (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.).
  • Les internades en institucions tancades (residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.).
  • Les dones embarassades.
  • Les persones amb obesitat mòrbida.
  • Totes les persones de 60 o més anys d’edat.
  • Aquells que puguin transmetre la grip a les persones de risc, especialment els treballadors sanitaris i els d’institucions amb persones d’alt risc, com residències geriàtriques o centres de malalts crònics.
  • Els membres dels serveis públics essencials per a la comunitat: policies, bombers, personal de protecció civil, personal que treballa en emergències sanitàries, personal d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial, etc.

La vacuna d’aquest any

Aquesta temporada hi ha canvis en dues de les soques vacunals (A (H3N2) i B) respecte a les de l’any anterior, però les indicacions de vacunació antigripal estacional són les mateixes.

La vacuna per a la temporada 2012-2013 inclou les tres soques recomanades per l’OMS per a l’hemisferi nord: A/California/7/2009 (H1N1)pdm09, A/Victoria/361/2011 (H3N2) i B/Wisconsin/1/2010 (del llinatge de virus B/Yamagata) .

Activitat gripal a la temporada 2011-2012

S’estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general; que, de les persones internades en institucions, fins al 50% emmalalteix de grip cada any, i que aproximadament el 25% dels processos respiratoris febrils podrien ser produïts per la grip.

L’activitat gripal a Catalunya de la darrera temporada va ser moderada amb un pic d’activitat més elevat que en d’altres temporades, però sense assolir el nivell de la temporada pandèmica. A Catalunya es van notificar a la xarxa d’hospitals sentinella 148 casos greus confirmats amb infecció per virus de la grip. El rang d’edat dels casos va de 0 a 101anys, dels quals el 90% presentaven algun factor de risc. D’aquests, un 42% dels que es disposava d’informació vacunal constaven com a no vacunats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí