El nou telèfon de Salut de Catalunya atendrà les demandes de salut les 24 hores els 365 dies de l’any

El Departament de Salut posa en marxa el 061 CatSalut Respon, el nou telèfon de Salut de Catalunya, on s’han d’adreçar totes aquelles persones que tinguin un dubte o problema relacionat amb la Salut i sempre que no es tracti d’una emergència.

El telèfon de Salut de Catalunya funciona les 24 hores els 365 dies de l’any, i compta amb els més de 200 professionals

El 061 CatSalut Respon neix amb l’objectiu d’apropar la salut al ciutadà i de convertir-se en la porta d’entrada telefònica al sistema de salut que l’asseguradora pública de Catalunya posa a la seva disposició. Un dels objectius del Pla de salut 2011-2015 és que la ciutadania conegui el paper del Servei Català de la Salut com a asseguradora pública.

El telèfon de Salut de Catalunya funciona les 24 hores els 365 dies de l’any, i compta amb els més de 200 professionals que fins ara desenvolupaven la seva tasca a Sanitat Respon i al 061 (professionals mèdics, d’infermeria i teleoperadors), que resolen tots els temes de salut que no són emergències, des de la renovació de la targeta sanitària fins a donar orientacions de com s’ha de tractar la febre d’un nadó, fins a un dubte en l’administració de la medicació o qualsevol altre problema de salut.

Actualment el servei atén prop de 6.000 trucades al dia, de les quals el 56% són resoltes telefònicament i el 44% generen una mobilització d’un recurs sanitari quan és necessari (metge a domicili, ambulància o helicòpter medicalitzat).

El telèfon 902 111 444 serà el número que caldrà utilitzar, a partir d’ara, per programar la cita prèvia per als serveis de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia i treball social de l’Institut Català de la Salut.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí