La prova la durà a terme l’entitat Retorna a Cadaqués entre el 15 d’abril i el 30 de juny.

L’Agència de Residus de Catalunya ha anunciat que Cadaqués és el municipi escollit per fer una prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos de beguda d’un sòl ús (SDDR). La prova es durà a terme entre el 15 d’abril i el 30 de juny.

Aquest projecte està impulsat per la Fundació Privada Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, i l’entitat sense ànim de lucre Retorna, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, que en farà el seguiment i valoració.

El sistema funcionarà de la següent manera:

  • Quan els consumidors comprin una beguda en una ampolla de plàstic de menys de 3 litres i/o una llauna de suc, refresc i/o cervesa, deixaran un dipòsit de cinc cèntims.
  • En retornar l’envàs buit a qualsevol dels 10 establiments col·laboradors del municipi, recuperaran aquesta quantitat.
  • El retorn dels envasos es farà manualment en els petits comerços i de forma automàtica en els supermercats.
  • El sistema conviurà amb la recollida en el contenidor groc, on s’hi seguiran dipositant la resta d’envasos i embolcalls.

Aquesta prova servirà per analitzar-ne l’impacte des del punt de vista social, econòmic i ambiental i valorar-ne el nivell de retorn.

L’SDDR és un sistema que funciona en una quarantena de països i regions de tot el món. Als països on està implantat es reciclen fins el 98% d’envasos de begudes d’un sòl ús.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí