Catalunya serà capdavantera en la regulació d’aquestes cigarretes en l’àmbit estatal.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha fet públiques les propostes de regulació de l’ús de les cigarretes electròniques, que s’haurien de situar al mateix nivell del tabac, atenent les consideracions i recomanacions del Consell Assessor sobre Tabaquisme a Catalunya.

El Departament de Salut presentarà un avantprojecte de llei per regular la publicitat, la venda i l’ús de les anomenades cigarretes electròniques que prohibeixi la utilització d’aquests dispositius en els espais públics tancats a Catalunya. L’Agència de Salut Pública de Catalunya proposa que s’adoptin per a les cigarretes electròniques les mateixes restriccions que s’apliquen al tabac, incloent la publicitat, els patrocinis, la venda a menors i les limitacions de consum en espais públics tancats.

També proposa que, de forma més immediata, tota l’Administració pública de Catalunya en prohibeixi el consum en el seu àmbit. També es recomana que a curt termini els departaments de Salut i d’Ensenyament en prohibeixin el seu ús als centres sanitaris i educatius.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que no està demostrat que serveixin per deixar de fumar, atès que l’ús manté tant l’administració de nicotina a l’organisme -en unes dosis que no es poden controlar- com els hàbits psicològics, socials i gestuals associats al consum de tabac.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí