Durant el primer any del Pla pilot per regular la recol·lecció de bolets a Poblet es van recaptar 4.290 euros

El primer any d’implementació 2012-2013, la Junta Rectora del Paratge Natural de Poblet ha expedit 2.158 autoritzacions per a la recol·lecció de bolets al Paratge Natural de Poblet i la seva zona d’influència, i l’import de recaptació ha estat de 4.290 €.

La Junta va acordar per unanimitat el 19 de setembre passat destinar aquest import íntegrament a la promoció i difusió micològica mitjançant un nou punt d’informació i d’expedició d’autoritzacions que s’ubicarà a l’entrada de Plans de Sant Joan. A més es destinaran a la conservació micològica a través de la instal·lació de sensors de temperatura i humitat del sòl i l’aire a la xarxa de parcel·les de seguiment de la producció i diversitat micològica gestionada pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Resultats de la temporada passada
La temporada passada es van donar 2.158 autoritzacions, de les quals 1.725 eren persones amb relació de veïnatge, 248 forans, 107 jubilats i 78 menors de 14 anys. La gran quantitat d’autoritzacions sol·licitades i emeses anaven destinades als recol·lectors de bolets locals, que representen un 79,91% del total d’autoritzacions emeses.

La temporada de recol·lecció de bolets va durar 61 dies. Concretament des del 10 d’octubre fins al 9 de desembre de 2012. Durant aquest període el Cos d’Agents Rurals va realitzar un total de 12 controls i 114 inspeccions. Els controls del agents van ser de caràcter informatiu, per fer-los conèixer la regulació i indicar el lloc d’expedició de carnets en cas que no el tinguessin.

 Sol·licitar el carnet

Pla pilot
La durada del pla pilot endegat l’any passat és de dos anys i s’aplica a les forests públiques que són propietat de la Generalitat de Catalunya dins l’àmbit territorial del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i a les forests públiques contigües de la seva zona d’influència. Concretament, abasta 2.276 ha del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 221 de l’Espluga de Francolí, 798 de Montblanc i 18 de Prades. A més dels boscos de la Generalitat, s’hi sumen 207 ha de bosc propietat d’ajuntaments. En total, la zona d’aplicació de la normativa reguladora és de 3.520 ha.

El preu públic establert per obtenir l’autorització de recol·lecció de bolets queda fixat en 10€ per temporada per a persones més grans de 18 anys i 5€ per temporada per a menors amb edats compreses entre els 14 i 17 anys i jubilats que no tinguin la condició de veïnatge. Les persones que tinguin la condició de veïnatge tenen una bonificació del 90%, i, per tant, el cost és d’1€ per temporada. Se’n poden collir com a màxim 6 quilograms per persona i dia. Els sol·licitants rebran un document acreditatiu nominal que permet a la persona física que el posseeixi anar a collir bolets durant tota la temporada.

Les zones autoritzades estaran degudament senyalitzades i les infraccions se sancionaran segons estableixen les lleis forestals. La vigilància de la zona es farà mitjançant el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí