Benestar Social i Família i Abertis facilitaran de forma gratuïta dispositius VIA-T als conductors i conductores amb discapacitat.

El Departament de Benestar Social i Família, la Fundació Abertis i Abertis Autopistas han presentat la iniciativa “Eliminem barreres”.

Els conductors i conductores amb discapacitat que s’inscriguin al programa podran disposar d’un dispositiu VIA-T de forma totalment gratuïta i amb unes condicions especials, com ara una quota de manteniment simbòlica.

VIA-T és un sistema de telepeatge utilitzat en autopistes per fer el pagament del trajecte sense necessitat d’aturar el vehicle, gràcies a un dispositiu que es col·loca al cotxe i a un altre dispositiu de lectura situat a les estacions de peatge.
Els conductors hauran de disposar de carnet de conduir en vigor i de la Targeta acreditativa de la discapacitat del Departament de Benestar Social i Família.

Per sol·licitar els dispositius cal trucar al telèfon d’atenció al client d’Abertis Autopistas: 902 200 320.

La Targeta acreditativa de la discapacitat, requisit indispensable

El Departament de Benestar Social i Família és l’encarregat de tramitar, gestionar i expedir la Targeta acreditativa de la discapacitat, un dels requisits indispensables, juntament amb el fet de tindre carnet de conduir en vigor, per accedir a la iniciativa “Eliminem barreres”.

Des de l’any passat, per tal d’agilitzar i estendre l’ús de la targeta, el Departament l’expedeix d’ofici a totes aquelles persones a qui se’ls hi reconegui un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La Targeta acreditativa és un document públic, personal i intransferible. Permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica el seu grau de discapacitat.

El document, a més de ser un element acreditatiu, facilita l’accés a determinats avantatges i beneficis en els àmbits de la mobilitat, la cultura, l’esport, l’oci i el lleure, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Aquest és el cas, precisament, de la iniciativa “Eliminem barreres”, a la qual poden accedir els usuaris i usuàries de la targeta amb mobilitat reduïda que també disposin de carnet de conduir en vigor.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí