El Departament de Salut comunica que no començarà a aplicar el nou copagament de medicaments que es dispensen a les farmàcies dels hospitals

El proper 1 d’octubre entra en vigor la Resolució, del 10 de setembre de 2013, de la Direcció General de Cartera de Serveis del SNS i Farmàcia, del Ministeri de Sanitat, que modifica les condicions de finançament públic de diferents medicaments, fins ara gratuïts, que es dispensen en els serveis de farmàcia dels hospitals als pacients no hospitalitzats.

L’endemà de la publicació de la Resolució, el conseller de Salut va demanar per carta a la ministra de Sanitat l’ajornament de la mesura i una revisió a fons de tots els criteris que s’hi exposen per tal de decidir sobre la seva idoneïtat, ja que es considera que es poden generar dificultats d’accés a alguns medicaments per part de determinats usuaris, al mateix temps que va manifestar la seva sorpresa per la publicació de la mesura.

Alhora, Boi Ruiz va manifestar que, de no fer-se aquesta revisió de forma satisfactòria per continuar garantint l’accessibilitat a aquests medicaments per part de tots els pacients, el Servei Català de la Salut estudiaria com implantar les excepcions i límits necessaris per continuar garantint l’accés a aquests medicaments.

El Departament de Salut està d’acord amb els criteris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que estableixen que cap tipus de recurs addicional per cofinançar les prestacions sanitàries públiques comporti una barrera per accedir-hi, especialment en el cas del nostre país amb un model de Sistema Nacional de Salut (CatSalut) finançat mitjançant els impostos generals i de forma progressiva.

Després de l’anàlisi que ha fet el Servei Català de la Salut sobre les conseqüències que podria tenir començar a aplicar el copagament dels medicaments dispensats en els serveis de farmàcia el proper 1 d’octubre amb els criteris que s’exposen en la Resolució, el Departament de Salut ha conclòs que amb tant poc marge de temps no es pot garantir que aquest copagament no suposi una barrera d’accés per a cap pacient.

És per això que la posada en marxa de la mesura no tindrà lloc el proper 1 d’octubre. El Servei Català de la Salut continuarà estudiant mecanismes per garantir l’equitat en l’accés als medicaments per part de tots el pacients afectats per la mesura, tenint en compte que els condicionants tècnics, administratius i logístics fan impossible que es pugui posar en marxa la mesura la setmana vinent.

Tant el Departament de Salut com el Servei Català de la Salut estan en contacte permanent amb tots els centres de la xarxa pública de Catalunya per tal de donar-los les instruccions necessàries referents a l’aplicació de la resolució.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí