Prop de 40.000 comerços catalans inicien l’1 de juliol la temporada de rebaixes d’estiu, que finalitzarà el 31 d’agost

La temporada de rebaixes d’estiu comença el dilluns 1 de juliol i finalitzarà el 31 d’agost per a un total de 40.000 comerços catalans. Els preus avantatjosos d’aquest període, acompanyats de la qualitat dels productes, el servei i el tracte personalitzat característics del comerç català seran, un any més, un incentiu perquè els ciutadans gaudeixin de les rebaixes.

D’acord amb la normativa vigent, els comerciants només poden fer rebaixes durant dos períodes anuals: en la temporada d’hivern i en la temporada d’estiu.

A l’hora de comprar en rebaixes, l’Agència Catalana del Consum recomana:

  • Comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment.
  • Examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.
  • Diferenciar entre vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats ha d’estar diferenciats de la resta.
  • Comprovar l’admissió de targetes de crèdit com a forma de pagament habitual, ja que també s’ha d’admetre aquest sistema en període de rebaixes.
  • Llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d’ús i les característiques del producte.
  • Demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n’és la garantia. També cal conservar els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques. Si es detecten defectes en el producte, cal adreçar-se a l’establiment on s’ha adquirit i adjuntar el tiquet o factura de compra.
  • Preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L’establiment no té l’obligació de canviar un producte que es trobi en perfecte estat, si no és que ho anuncia.

Recordar que tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí