A partir de l’1 d’octubre es comença a aplicar el copagament dels medicaments als pensionistes segons la renda

El passat 1 de juliol, va entrar en vigor la mesura inclosa en el Reial decret llei 16/2012, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, que estableix noves aportacions per a la ciutadania en l’adquisició de medicaments amb receptes mèdiques, segons la seva renda.

Amb l’objectiu d’evitar que la ciutadania catalan pagués imports superiors als límits que els corresponia pel seu nivell d’aportació, el Departament de Salut va optar per registrar i diferir el pagament de la quantitat corresponent al nou copagament fins que el sistema de dispensació de receptes mèdiques del Servei Català de la Salut (CatSalut) permetés el càlcul automàtic de les quantitats màximes a copagar en cada cas.

A partir de l’1 d’octubre el sistema de prescripció i dispensació de receptes mèdiques del Servei Català de la Salut ja permetrà aplicar als pensionistes l’aportació corresponent en el mateix moment de la dispensació dels medicaments a les farmàcies. En aquest cas, el nou copagament per als pensionistes serà, segons el seu nivell de renda, d’un 10% del cost total dels medicaments, amb un límit de 8 a 18 euros al mes, o del 60%, amb un límit de 60 euros al mes.

Imports pendents del copagament corresponents als mesos anteriors

A partir del proper 1 d’octubre, la ciutadania haurà de començar a abonar els imports corresponents a l’aportació pendent del copagament farmacèutic registrada durant el mes de juliol. Posteriorment, s’incorporaran de forma progressiva les factures d’agost i setembre.

Per a més informació, la ciutadania es pot adreçar al seu centre d’atenció primària. També es poden consultar els nivells d’aportació al web del Servei Català de la Salut.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí