El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural s’encarrega del control de la distribució correcta dels aliments del Pla d’ajuda alimentària a les persones més necessitades de la Unió Europea.

La competència per a la compra dels aliments i la seva gestió correspon al Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA) del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

El Pla s’emmarca dins la Política Agrària Comuna (PAC) amb l’objectiu de posar a disposició de les persones necessitades, gratuïtament, aliments bàsics de qualitat i utilitzar els excedents de certs productes agraris en poder dels organismes públics d’intervenció de la Unió Europea.

El Pla 2013 té una assignació pressupostària de 500 milions d’euros per a tota la Unió Europea, dels quals un 17% s’utilitzaran a Espanya. A Catalunya, arribaran el 14% dels aliments repartits a l’Estat, i es distribuiran a 1.000 entitats, unes 300 de consum i 700 de repartiment; el nombre aproximat de persones beneficiàries és de 300.000.

El subministrament de la primera fase es va iniciar el 17 de juny. El segon lliurament va començar el 29 de juliol i finalitzarà el 9 d’agost. Finalment, el mes de desembre hi haurà un tercer lliurament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí