Prealertes per risc d’allaus i nevades al Pirineu Occidental i prealerta per fort vent a Tarragona i al sud de l’àrea metropolitana

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta el Pla especial d’emergències per nevades NEUCAT per l’actualització en les previsions del risc de nevades i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durant la matinada d’avui, es pot superar el llindar de 5 cm de gruix de neu a cotes superiors als 700 metres a les comarques del Ripollès, Garrotxa, Selva, Vallès Oriental, Bages, Solsonès Berguedà, i Osona.

La distribució geogràfica del fenomen dins al zona afectada serà extensa. La cota de neu estarà entorn dels 500 metres, tot i que puntualment pot ser inferior. De matinada es podran donar alguns ruixats aïllats al quadrant nord-est que localment poden anar acompanyats de calabruix.

D’altra banda, es manté en situació de prealerta el Pla especial d’emergències per allaus a Catalunya Allaucat per perill FORT (4) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça) atès que ha de seguir nevant i també ha de bufar fort el vent en aquesta zona, d’acord a les informacions de l’Institut Geològic de Catalunya. És per això que protecció civil recomana extremar les precaucions, sobretot a les cotes altes per sobre dels 2.200m.

També s’ha emès una prealerta del pla Procicat per fort vent durant tot el dia d’avui amb possibilitat de ràfegues de més de 90 km/h a tota la demarcació de Tarragona i comarques del sud de Barcelona (Garraf, Alt Penedès i Baix Llobregat) i Catalunya Central (Anoia), sobretot a les cotes altes segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí