L’ACA i l’AMB signen un conveni per potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l’aigua en l’àmbit metropolità

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni amb l’objectiu de potenciar les tarifes socials aplicades a la factura de l’aigua en l’àmbit metropolità. Aquest acord farà possible coordinar i impulsar les accions dels ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona que s’hi adhereixin per donar a conèixer el cànon social de l’aigua.

Aquesta figura permet que els usuaris en una posició econòmica vulnerable tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques d’aigua a un preu reduït.

El cànon social de l’aigua estableix la possibilitat que els pensionistes més grans de 60 anys i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat i les unitats familiars amb tots els seus membres en situació d’atur seguiran pagant el primer tram del cànon de l’aigua amb la mateixa tarifa del 2010.

Per accedir-hi, la factura no pot superar els 18 m3 cada dos mesos. Cal recordar que aquest límit s’amplia en funció del número de persones residents a la llar. Igualment, els sol·licitants han de ser persones físiques titulars d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua per l’habitatge on es troben empadronats.

Des de l’any 2011, en que va entrar en vigor, s’hi han acollit més de 7.000 persones. Tot i això, cal remarcar que durant el primer semestre de 2014 ja s’han duplicat les sol·licituds que es reben en tot un any (3.200 a finals de juny).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí