Territori i Sostenibilitat cedeix a Càritas Diocesana de Barcelona 106 habitatges

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha cedit a Càritas Diocesana de Barcelona 106 pisos del seu parc públic perquè l’entitat pugui reallotjar-hi persones sense llar o famílies que han estat desnonades. Els pisos estan situats a la ciutat de Barcelona i a municipis de la seva àrea metropolitana.

Els pisos cedits són gestionats per la Fundació Foment de l’Habitatge Social, vinculada a Càritas, i les llars que s’hi instal·len compten amb un acompanyament social intensiu.

A més, el conveni signat preveu ampliar la col·laboració entre les parts en els següents àmbits:

  • Prestacions d’especial urgència: l’Agència de l’Habitatge de Catalunya disposa d’ajuts per a famílies que es troben en risc immediat de perdre el seu habitatge. Càritas col·laborarà en la gestió d’aquestes prestacions de la Generalitat, tot informant sobre els requisits necessaris per poder accedir-hi, avançant els ajuts quan sigui necessari i elaborant informes socials. Tota la informació serà tramesa a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que és qui resol les prestacions.
  • Ofideute: el Servei d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari de la Generalitat de Catalunya (Ofideute) es coordinarà amb el Servei de Mediació en l’Habitatge de Càritas per evitar els casos de desnonament.

Amb aquests, són ja 197 els pisos del parc públic de la Generalitat que en els dos darrers anys han estat cedits a associacions i entitats de caire social. Per la seva banda, Càritas disposa avui d’un parc d’habitatge de lloguer social de 360 pisos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí