Programa de requalificació de les persones que hagin esgotat la seva protecció per desocupació (PREPARA)

Es prorroga per quarta vegada, des de la seva creació, el programa de requalificació professional de les persones que esgotin la seva protecció per desocupació. La pròrroga del programa PREPARA té efectes des del 16 de febrer de 2013 fins al 15 d’agost de 2013. A més, la norma possibilita una pròrroga automàtica del programa per períodes de sis mesos mentre la taxa de desocupació, segons l’Enquesta de Població Activa (EPA), superi el 20%.

El programa de requalificació professional de les persones que hagin esgotat la seva protecció per desocupació inclou l’oportunitat de realitzar un itinerari personalitzat d’inserció i participar activament en accions de requalificació i/o inserció laboral per a les persones aturades, i percebre un ajut econòmic si es compleixen uns requisits concrets.

A qui va dirigit?

A les persones aturades per extinció de la seva relació laboral i inscrites com a demandants d’ocupació en les Oficines d’Ocupació que, des del dia 16 de febrer de 2013 i fins al 15 d’agost de 2013, ambdós inclosos, hagin esgotat la prestació per desocupació de nivell contributiu i no tinguin dret a qualsevol dels subsidis per desocupació, o bé hagin esgotat algun d’aquests subsidis, incloses les seves pròrrogues.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí